Cinsel ilişkide tepki

Kadınların cinsel yaşamlarında klitoris, vajina ve göğüs uçları uyarıldığında beyinlerinin hangi bölümlerinin tepki verdiği açıklandı.

Haber2Kadınların cinsel yaşamlarında klitoris, vajina ve göğüs uçları uyarıldığında beyinlerinin hangi bölümlerinin tepki verdiği açıklandı.

İngiliz basınından Time gazetesinde yer alan habere göre; bilim adamları, kadınların klitoris, vajina ve göğüs uçları uyarıldığında beyinlerinin hangi bölümlerinin tepki verdiğini ortaya koydu. Elde edilen sonuçlara göre, kadınların cinsel ilişki sırasında beyin tepkisi en yüksek klitoris uyarıldığında görülüyor. Bununla birlikte her bir cinsel uyarıya verilen tepkiler, beynin farklı noktalarında toplanıyor. ABD'nin Rutgers Üniversitesi bilim adamlarından Prof. Barry Komisaruk'ın yürüttüğü çalışmada vücudun farklı bölgeleri seks oyuncakları ile uyarıldı. Çalışmalar sırasında bu bölgelerin beyinde hangi bölümleri faaliyete geçirdiği fMRI ile gözlendi. Çalışmalar sırasında tüm kadınların beyninde görülen faaliyetlerin  aynı olduğu gözlendi. Vücutta birçok noktalara dokunma sırasında beyinde gösterdikleri faaliyetlerin haritasını çıkaran Komisaruk, "Kimi kadınlar daha çabuk haz alma (doyum) seviyesine ulaştı. Ama sonuçta aynı bölgelere yapılan cinsel temaslar sonucunda beyin fonksiyonları aynı  tepkiyi verdi" şeklinde konuştu. Dahası erkeklerin beyninde de uyarıldıklarında aynı noktaların tepki verdiği ancak bu tepkinin kadınlara göre farklı seviyelerde olduğu belirlendi. Kadınlar cinsellik sırasında genellikle 5 dakika içinde doyuma ulaşırken orgazm süresi 20 dakika tutan denekler de oldu. Prof. Komisaruk, aynı deneyi erkekler üzerinde de yapmak istediğini açıkladı. Hayatının büyük bölümünü “vajinal uyarılmayı” öğrenmeye adamış olan nörolog, orgazmn aynı zamanda acıyı bloke ettiğini belirtti. Uyarıcı bir manyetik rezonans makineyle (fMRI) uyarılma anında beynin faaliyete geçen bölümlerini inceleyebildiklerini belirten Barry, Orgazm başladığında, nöronların yaydığı ses, Güney Amerika’da üretilen bir tür mısırın mikrodalga fırında patlama anında çıkardığı sese benzediğini söyledi. HABERTÜRK

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:17 Ekim 2011Yayınlanma Tarihi:18 Ekim 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.