Cinsel hayat beyni güçlendiriyor

Hafıza kaybını önlenmenin bir yolu da cinsel hayat.

Yaşlandıkça yaşadığınız en büyük değişimlerden biri beyin fonksiyonlarınızın güçsüzleşmesidir. Hafızanız zayıflar ve eskiden kolaylıkla hatırladığınız şeyleri hatırlayamaz olursunuz. Ancak yapılan bir araştırmaya göre hafıza kaybını önlenmenin bir yolu da cinsel hayat.

Hafıza kaybı gerçekten korkunç bir şeydir. Çünkü bir insanın kişiliğinin silinmesine sebep olabilir. Yapılan araştırmalar yoğun bir cinsel yaşamın beyin hücrelerinde artış sağladığını ortaya koydu.

Fareler üzerinde yapılan araştırma, beyindeki nöronların artış göstermesinin hafıza gibi beyin fonksiyonlarının gelişmesine neden olduğunu kanıtlıyor. Bununla beraber cinsel aktivite durduğunda, beyindeki bu gelişme de ortadan kalkıyor. Ancak beyin egzersizleri yaparak bu yeni hücrelerin yok olmasını engellemek mümkün. Araştırmacılar, akıllı olmanın daha çok cinsellik yaşanacağı anlamına gelmediğini de belirtiyor.

Araştırmaya göre, 70 yaş üstü kadınlar ve erkeklerin büyük çoğunluğu hala seks yapıyor. Bu cinsel hayatın beyin sağlığına faydalı olduğuna dair yapılan ilk araştırma değil. Daha önce de yapılan bir başka çalışmaya göre de cinsel aktivite, beyindeki uzun dönem bellek kontrolü alanı olan hipokampusta hücre büyümesini teşvik ediyor.

Yapılan araştırmada yapılan araştırmada, 58 ile 98 yaşları arasında 1.700 kişiye odaklanıldı ve yapılan testler sonucunda cinsel açıdan hala aktif olanların daha iyi beyin gücüne sahip olduğu keşfedildi.

AFP


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Ekim 2017Yayınlanma Tarihi:19 Şubat 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.