Cinnet anı nedir, cinnet getirmek nasıl gelişir?

Cinnet anı nedir? Bir insan sevdiklerini öldürecek noktaya nasıl gelir? Tüyleri ürperten cinayet haberleri bu soruları da beraberinde getirdi.

“ARDINDAN İÇKİ YA DA PARANOYA ÇIKABİLİYOR”

Bu konudaki soruları cevaplayan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Bunların arkasında önemli bir kısmında ya içkinin etkisi ya da paranoya gibi bir tablo ortaya çıkıyor. Sonuçta kişi yaşam sebebinin ortadan kalktığı gibi bir duyguya kapıldığında kendisi ve sevdiklerinin hep beraber yok olması gerektiğine kanaat getiriyor" dedi.

“MUHAKEME BOZUKLUĞUNA TOPLUMSAL BASKI DA YOL AÇABİLİYOR”

Tarhan'a göre, cinnet anında yaşanan muhakeme bozukluğuna, toplumsal baskı yol açabiliyor.

“ALDATMA KISKANÇLIK GİBİ İHTİMALLER OLABİLİR”

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, şunları söyledi: "Geçmişinde psikiyatrik hastalığı var mı yok mu? İlaçlı tedavi var mı, yok mu? Bunu araştırmak lazım. Psikiyatrik tedavi olmadan böyle bir şeyle karşılaşıldığında bir aldatma kıskançlık gibi bazı töre baskısıyla ilgili ciddi bir korku ve panik yaşamış olma ihtimali var. ‘Kimsenin yüzüne bakamayacağım, sokağa çıkamayacağım’ gibi bir algı oluştuğunda kişi kendiyle birlikte sevdiklerinin de ölmesine ilişkin bir gerekçe geliştiriyor."

“CİNNET GENELLİKLE ÖNCEDEN UYARI VERİYOR”

Aile içi cinnetin genellikle önceden uyarı verdiğine dikkat çeken Profesör Tarhan, bunların yakın çevre tarafından anlaşılabileceğini ifade ediyor. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Sık sık tartışmaların olması, kavgaların olması çocukların okul başarısının düşmesi varsa bir ailede, bunlar belli bir noktada aile içerisinde sorun çözülememiş olduğunun göstergesidir" şeklinde konuştu.

 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:05 Kasım 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.