Çift dil bunamayı önlüyor

Çift dil bunamayı önlüyor İnsanın çift dilli oluşunun bunamayı geciktirdiği anlaşıldı. Kanadalı araştırmacıların bulgusuna göre, iki dil konuşan insanlarda bunama belirtileri daha geç ortaya çıkıyor.

Toronto üniversitesinden bir ekibin bilişsel sorunları olan 184 yaşlı arasında yaptığı çalışma, iki dile sahip olmakla bunamanın geç ortaya çıkması arasında bağlantı bulunduğunu gösterdi. Araştırmaya göre, tek dilli kimselerde bunama belirtileri ortalama 71,4 yaşında, çift dillilerde ise 75,5 yaşında ortaya çıkıyor. Eğitim durumu, cinsiyet ve sosyal çevre, bu durumu değiştirmiyor.

Uzmanlar, bunamaya karşı hiçbir ilacın iki dilli olmak kadar muhteşem sonuç sağlamadığını vurguladı. Araştırma sonuçları, "Neuropsychologia" dergisinde şubatta yayımlanacak.

KAYNAK: //www.hurriyet.com.tr


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:12 Ocak 2007

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.