Çay tiryakilerine müjde!

Her gün içtiğimiz çayın aslında bilmediğimiz bir çok faydası var. İşte çay tiryakilerinin dikkatini çekecek sıralama..

Her gün içtiğimiz çayın aslında bilmediğimiz bir çok faydası var. İşte çay tiryakilerinin dikkatini çekecek sıralama..

DİŞ SAĞLIĞINDA ETKİLİ caytiryakiÇay, doğal olarak florür içerdiği için, diş minesini kuvvetlendirir ve ağızdaki bakterileri kontrol altında tutarak plak oluşumunun azalmasına yardımcı olmaktadır. Böylece diş eti hastalıklarına karşı koruma sağlar.

KALP VE DAMAR SERTLİĞİNİ ÖNLEYİCİ Çaydaki kafeinin kalp ve dolaşım sistemi için hafif bir uyarıcı olabileceği ve böylece damar sertliği olasılığını azaltmaktadır.  Ayrıca, çayın kolesterolü bastırdığına ve kan pıhtılarının oluşmasını engellemektedir. ŞEKER KÖRLÜĞÜNE KARŞI ÖNLEYİCİ Çay içmenin damar oluşumunu gerektiren, kanser ve şekere bağlı körlük gibi hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için yararlı olabilmektedir. TANSİYONU DÜŞÜRMEKTEDİR Belirli ölçülerde düzenli çay tüketiminin tansiyonu düşürüyor. DİNLENDİRMEKLE BİRLİKTE KONSANTRASYONU DA ARTTIRMAKTADIR Çaydaki kafein, konsantrasyonu, uyanık ve isabetli olmayı attırmaktadır ayrıca tat ve koku alma duyularını güçlendirmektedir. Çaydaki kafein nedeniyle çayın dinlendirici özelliği vardır. Çaya özel teanin maddesi, beynin alfa dalgaları yaymasını teşvik eder. Bu dalgalar, uyuşukluk yapmadan dinlendirmektedir. Ders çalışırken, kitap okurken verimliliği artırır. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DE GÜÇLENDİRMEKTEDİR Her gün beş fincan siyah çay içenlerin vücudunun hastalıklara karşı dirençli hale geldiği görülmektedir. Çay tüketimi seven ve çay içenler bedeninin hastalıklarla savaşan kimyasalları daha fazla ürettiği görülmektedir. Vücuttaki zararlı maddeleri yok eder. MİLLİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:23 Ekim 2014Yayınlanma Tarihi:26 Ekim 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.