Bunları sakın dert etmeyin

Daha mutlu olmak için öncelikle gereksiz şeylere üzülmeyi bırakmalısınız.

Örneğin dolup taşan, bir türlü silemediğiniz e- postalarınız ya da bir türlü veremediğiniz o 5 kilo. İşte insanları en çok strese sokan 10 durum.

"5 KİLO VERME" KONUSU

Kaç yıldır o 5 kiloyu vermeye çalışıyorsunuz. 5 kilo vermek sizi daha güzel yapabilir ama Afrodit'e çevirmeyecek. Eğer bir türlü veremiyorsanız, kilo vermeye çalışırken yaşadığınız stres de sizin kilo almanıza neden olabilir. Bu yüzden bunu da artık dert etmeyin.

OKUNMAYAN E-POSTALAR

Okunmamış mesajları gittikçe artan şirket e-postanız sizi strese sokuyor. Temizlemek istiyorsunuz ama bir türlü yapamıyorsunuz. Farkında olmayabilirsiniz ama bir yandan işlerinizi yaparken gözünüz hep ekranda beliren yeni e- posta uyarısında ve bu sizi oldukça strese sokuyor. Hayatınıza yenilik getirmek istiyorsanız e-posta kutunuzdan başlayın. Eğer temiz tutamıyorsanız, dert etmeyi bırakın. Çok önemli bir e-postaysa zaten sizi ararlar.

TELEFONU EVDE UNUTTUM

Eskiden telefonsuz ne yapıyorduk? Gayet güzel yaşıyordunuz merak etmeyin. Telefonunuzu evde unuttuğunuz gün hayata küsmeyin. Hatta bunun tadını çıkarabileceğinizi düşünün. Telefonsuz geçirdiğiniz bir gün hem radyasyona maruz kalmayacaksınız hem de kafanızı dinleyeceksiniz.

BİR ÖĞÜN ÖZGÜRLÜK

Hiç durmayın. Can boğazdan gelir demeyeceğiz size çünkü son yıllarda obezite o kadar başını alıp gitti ki artık can boğazdan geldiği gibi gidiyor da. Ama yemeğe çıktığınızda sırf arkadaşınız salata yiyor diye siz de salata tüketmek zorunda hissetmeyin kendinizi. Burnunuza buram buram kokusu gelen kekten bir dilim yiyebilirsiniz. Haftada bir öğün canınız ne istiyorsa yiyebilirsiniz. Her gün yemediğiniz sürece problem yok.

"BU MASANIN HALİ NE"

İşyerindeki masanız birbirine girmiş, bir sürü kağıt karmakarışık her yerde. Sorun yok. Stres yapmayın. Araştırmalar gösteriyor ki aslında size göre kendi içinde bir düzeni olan o masa yaratıcılığınızı artırıyor olabilir.

CROSSFİT, ZUMBA YAPMAK İSTEMİYORUM

Son zamanların meşhur "trendy" egzersizleri hoşunuza gitmedi mi. Sadece çıkıp evinizin oralarda yürümek mi istiyorsunuz. O zaman öyle yapın. Eğer yolunuz müsaitse otobüsten, servisten bir durak erkende inin ve birazcık yürümeye çalışın. En iyi egzersiz aktif ve hareketli bir yaşamdır. Bunu unutmayın. Çünkü günde 1 saat spor yapsanız bile geri kalan 23 saat oturuyorsanız metabolizmanız yine de yavaşlar

BİR TATİLE İHTİYACIM VAR

Tatile çıkmanızın tek nedeni bu: İhtiyacınız olması. Herkesin biraz tatile ihtiyacı vardır. Araştırmalar tatile çıkmanın stres seviyesini düşürdüğünü söylüyor. Tatili planlamak bile neredeyse tatil öncesinde 8 hafta kadar mutlu ediyor. Ancak plan yaparken nereye gideceğinizi haddinden fazla stres yaparsanız beklentilerinizi karşılayacak bir yer asla bulamayabilirsiniz.

KAHVE ALIŞKANLIKLARINIZ

Kahve kültürü içinde Türk kahvesinin yeri başkadır. Ancak artık diğer çeşitteki kahveler de çok yaygın tüketiliyor ve işin kötüsü bu kafein bağımlılık yapıyor. Ancak kahvenin içinde de antioksidanlar vardır. Akşama doğru içip gece uykunuzu kaçırmayacaksanız günde 1 kahvede sorun yok.

MÜKEMMELLİK SENDROMU

Bir balerin gibi mükemmel görünmek, zarif hareket etmek hoş ama hayat bir sahne değil. Her şeyi mükemmelleştirmeye çalışırken kendinize verdiğiniz zarar önceki halinizden daha kötüdür. Olaylara "Ya siyah ya beyaz" şeklinde bakmayın. Hayat bu kadar keskin çizgilere sahip değildir. Ya hep ya hiç de demeyin. Gri çizgileriniz olsun.

ARKADAŞINIZIN KOCAMAN PIRLANTA YÜZÜĞÜ, EVLİLİK TEKLİFİ

Belki anneniz sizi "komşunun oğlu ve kızıyla" kıyaslamış olabilir ama siz bunu kendinize yapmayın. Sizi hayatınız boyunca en çok üzecek ve yoracak olaylardan birisi de belki kendinizi karşılaştırmaktır. Tüm arkadaşlarınızın evlenmiş, bebek bekliyor olması sizden daha mutlu olduğu ya da sizin başarısız, berbat bir hayatınız olduğu anlamına gelmiyor. Başınıza gelen olayları "mutsuzluk, kadersizlik" olarak değil de tecrübe olarak nitelendirin.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:09 Ocak 2014Yayınlanma Tarihi:12 Ocak 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.