Bunlar varsa hayatınız çok güzel

Hayata bazen Polyanna gibi yaklaşmakta fayda var. Hayatınızın boş tarafına değil de dolu taraflarına odaklanın ve geçmiş tecrübeleriniz sayesinde başardıklarınıza odaklanın.

İnsanlar bir şeylerden şikayet etmeyi çok seviyor. Elindekilerin farkına varmıyor, yaşamını idame ettirebildiği şeyleri görmezden geliyor. Hala eğlenebildiğinin, arabasına benzin alabildiğinin, kendisini tanımaya devam ettiğinin farkına varmıyor. İşte silkinmenize yardımcı olacak, kısacık hayatınızda ‘şımarıklık’ ettiğinizi yüzünüze vuracak, hayatınızdaki 20 güzel gösterge…

BU AY DA FATURALARINIZI ÖDEYEBİLDİNİZ

Sadece faturaları ödemekle kalmadınız, ihtiyacınız olmayan şeylere bile harcayacak paranız kaldı. Mühim olan ne olursa olsun elektriğin, suyun ya da doğal gazın kesilmemesini sağlayabilmiş olmanız.

KENDİNİZİ SORGULAYABİLİYORSUNUZ

Hayatınızı sorguluyorsunuz. Bazı günler berbat hissediyorsunuz. Fakat bu kötü bir şey değil. Aksine bu sizin hala büyüdüğünüzü gösteriyor. Objektif ve kendinizin farkında olduğunuzu gösteriyor. Düşünüp, ‘belki de yapacak başka bir şey yoktur’ kıvamına gelebildiğinizi fark ettiriyor.

BİR İŞİNİZ VAR

Günlük ya da aldığınız maaşlarla yiyecek bir şeyler alabiliyor, uyuyacak bir yer, ev bulabiliyor ya da giyecek bir şeyler alabiliyorsunuz. Bunları yapabildiğiniz halde hala ‘bir şeylere param yetmiyor’ şımarıklığı yapmanın alemi yok. Kendinize gelin…

SİZİ MUTLU EDECEK ŞEYLER İÇİN ZAMAN BULABİLİYORSUNUZ

Bu kanepeye kurulup en sevdiğiniz dizileri izlemek de olsa, kafelerde oturup arkadaşlarınızla muhabbet etmek de olsa, sonuçta sizi mutlu edecek şeyleri yapmak için vaktiniz var. Facebook fotoğraflarınızı bir gözden geçirin isterseniz. Bir sonraki öğününüzü nasıl ve nereden sağlayacağınız konusunda hiçbir endişeniz yok. Bazı insanlar yiyecek yemek bulmakta zorlanırken, sizin türlü türlü yiyecekle dolu bir buzdolabınız var.

YEDİĞİNİZ ÖNÜNÜZDE YEMEDİĞİNİZ ARKANIZDA

Yemek yemek, sizin için hayatta kalma aracı değil.

KANKA’ DİYEBİLECEĞİNİZ EN AZ 1-2 KİŞİ VAR

Günlük yaşamda bir sürü insanla muhatap oluyorsunuz ve hangisinin samimi olduğuna, hangisinin arkanızdan iş çevirebilecek kadar sinsi olduğuna karar vermekte zorluk çekiyorsunuz. İnsan kendini açabileceği, onu anlayabilecek 1-2 insana ihtiyaç duyuyor. Bu da sizde mevcut… Şimdi iyi hissedebilirsiniz. Toplu taşıma araçlarına binecek, kahve keyfi yapabilecek ya da benzin alacak paranız ‘hala’ var. ‘Dünyanın en pahalı benzini’ de olsa, arabanıza benzin alabiliyorsunuz. Marketteki fiyatının 3-4 katı fiyatına da olsa kahve keyfi yapabildiniz. Toplu taşıma kartınız yoksa bile, metroya 4 TL jeton parası verebildiniz. Ne diyelim, gün gelir şu an ödediklerinizin ücretini de paşa paşa ödersiniz. Sorun yok değil mi?

BİR YIL ÖNCEKİ KİŞİ DEĞİLSİNİZ

Öğreniyorsunuz, gelişiyorsunuz ve iyiyi, kötüyü ayırt edebiliyorsunuz. Kişilik gelişimiyle birlikte, saçınızı, başınızı, giyiminizi, kuşamınızı değiştiriyorsunuz ve her sene yeni bir ‘siz’le tanıştırıyorsunuz çevrenizi. Değişim iyidir.

MAHMURE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:10 Şubat 2015Yayınlanma Tarihi:22 Şubat 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.