Bunama belirtileri gösteren yaşlılar...

Bunama belirtileri gösteren yaşlıların kanserden ölme riskinin daha az olduğu belirlendi.

İspanya'da bilim adamları, 65 yaş üzerindeki katılımcıların hafıza becerilerini ortalama 13 yıl inceledi. Araştırma başladığında bunama belirtileri göstermeyen ve Alzheimer teşhisi koyulmayan katılımcılar, hafıza becerisi en hızlı azalanlar, hafıza testindeki başarısı artanlar ve becerisi değişmeyenler olmak üzere 3 gruba ayrıld

İlk gruptakilerin kanserden ölme riskinin diğer iki gruptakilerden yüzde 30 az olduğu görüldü. Araştırmaya imza atanlardan Julian Benito-Leon, bunama belirtisi gösterenlerin neden kanserden ölme riskinin daha az olduğunun henüz bilinmediğini belirterek, anormal hücre ölümüne neden olan hastalık ve anormal hücre artışına neden olan diğer hastalık arasındaki ilişkinin daha iyi anlaşılması gerektiğini ifade etti. Araştırmanın sonuçları “Neurology” dergisinde yayımlandı.

A.A


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:12 Nisan 2014Yayınlanma Tarihi:27 Nisan 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.