Bu sorun çok utandırıyor!

Ereksiyon sorunu yaşayanlar hekime gitmeye utanıyor.

Ereksiyon sorunu yaşayanlar hekime gitmeye utanıyor. busorunutandiriyorTürkiye'de 40 yaş ve üstü erkeklerin yüzde 34'ünün sertleşme sorunu yaşadığı ancak bu sorunu yaşayanların hekime başvurmaya utandığı açıklandı.

Türk Androloji Derneği'nin araştırmasına göre Türkiye'de 40 yaş ve üstü erkeklerin yüzde 34'ünün sertleşme sorunu yaşadığı ancak bu sorunu yaşayanların hekime başvurmaya utandığı belirtiliyor.

CİNSEL SORUNLARINIZ ÇÖZÜN

Türk Androloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Aşçı, Türk Androloji Derneği'nin araştırmasına göre Türkiye'de 40 yaş ve üstü erkeklerin yüzde 34'ünün sertleşme sorunu yaşadığının ortaya çıktığını belirterek, sertleşme sorununun, penisin doyurucu bir cinsel birleşme için yeterli sertliğe ve dikliğe ulaşamaması ya da ulaştıktan sonra bu durumunu devam ettirememesi olduğunu söyledi. Türkiye'de ereksiyon sorunu yaşayan erkeklerin, durumlarının doktora danışmayı gerektirecek kadar ciddi olmadığını düşündüklerini belirten Aşçı, şöyle konuştu: "Ülkemizde erkekler uzun süreli bir ilişki ya da iyi bir evlilik için cinsel yaşamın çok önemli olduğunu düşünmesine rağmen, yaşadıkları ereksiyon sorunlarını doktora danışmadan çözmeye çalışıyor. Ülkemizde cinsel ilişkideki başarı 'erkeklik' tanımıyla güçlü bir şekilde ilişkilendirildiği için sertleşme sorunu hastalıktan öte kişisel bir yetersizlik olarak algılanıyor, bu nedenle hekime gidilmiyor. Birçoğu utanıyor, çekiniyor. Ereksiyon için sağlıklı sinir sistemi uyarısı, sağlıklı damar yapısı ve sağlıklı penis düz kas yapısına gereksinim vardır. Eğer sertleşmede sorun varsa da mutlaka bir hekime gidilmelidir." Sertleşme sorununun başka hastalıkların belirtisi olabileceğine değinen Aşçı, "Sertleşme sorununa yaşa bağlı hormonal eksiklikler, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, depresyon, stres, alkol ve sigara gibi alışkanlıklar neden olabilir. Özellikle diyabet sertleşme sorununu 4,1 kat, stres ise 3,2 kat artırmakta" dedi. Ereksiyon sorununu önlemek için her şeyi oturduğu yerden yapma eğilimindeki insanların yaşam şekli olan "sedanter" yaşamdan uzaklaşılması gerektiğine dikkati çeken Aşçı, düzenli spor yapılması ve aşırı kilo alınmasından kaçınılması gerektiğini ifade etti. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:21 Şubat 2014Yayınlanma Tarihi:11 Mart 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.