Bu şarkı zihni zehirliyor

Bonzai şarkısı zihni etkiliyor.

Bonzai şarkısı zihni etkiliyor. busarkiGediz Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Orhan Keskin, gençleri ölüme sürükleyen uyuşturucu maddelerinin başında gelen bonzainin, en çok 13-26 yaş grubundaki gençler tarafından kullanıldığını belirterek "Ergenliğin son evresi, kendini topluma ispat etmeye çalışan gençlerin aşırılıklara en yatkın olduğu dönemdir. Bonzai satıcıları işte bu yüzden bu çağdakileri hedef alıyor" dedi.

Keskin yaptığı açıklamada, bonzai tuzağına en çok sorunlu ve alt gelir grubu aile çocuklarının düştüğünü kaydederek bonzainin ucuz ve kolay erişilebilir olması nedeniyle hızla yaygınlaştığını belirtti. Bonzainin daha çok ikinci ergenlik dönemini yaşayan gençler tarafından kullanılmasının bir çok nedeni olduğuna dikkati çeken Keskin, "Ergenliğin bu son evresi, kendini topluma ispat etmeye çalışan gençlerin aşırılıklara en yatkın olduğu dönemdir. Bonzai satıcıları işte bu yüzden bu çağdakileri hedef alıyor, tuzağa da çoğunlukla sorunlu ve orta ya da alt gelir grubu ailelerin çocukları düşüyor. Aile içi şiddet görmüş, küçük yaşlarda çalıştırılmaya veya dilenciliğe zorlanmış gençler de risk grubunda. Fertleri arasında bağların zayıf olduğu aileler başta olmak üzere tüm anne ve babalar bu tehlikeye karşı uyarılıp bilinçlendirilmeli" dedi.

"BONZAİ BEDENİ ŞARKISI"

Yıllardır düğünlerde sıkça çalınan bonzai adlı şarkının olduğunu aktaran Keskin, "Bazı şarkılar özellikle ergen çağdakileri intihara sürükleyebilir. Kimileri de şarkıda geçen karakterlere özenir, onlar gibi olmaya çalışır. Bu şarkıda da 'elimde patladı bonzai', 'zulala', 'ayık kal' gibi sözler bulunuyor, bilinçaltına bonzaiyi adeta kazıyor. İlk bakışta eğlendirici gibi görünen bu şarkı merak ve ilgi uyandırıyor. Bonzai bedenleri zehirleyip esir alırken, şarkısı da zihinleri zehirliyor" uyarısında bulundu. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:06 Ağustos 2014Yayınlanma Tarihi:07 Ağustos 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.