Bu gıdalar ruh halinize zarar veriyor!

Ruh halinize zarar verdiği bilimsel olarak kanıtlanmış gıdaları biliyor musunuz? Tüketirken dikkat edin!

CORNFLAKES VE ATIŞTIRMALIK BARLAR

Genelde diyetteyken tükettiğimiz bu yiyecekler aslında hiç de sağlıklı değil. Etiketlerine baktığınızda 8 gram şeker görebilirsiniz. Bu nedenle hızlı bir enerji üretimine neden olsalar da kan şekeriniz aşırı bir hızla normalin altına düştüğünde, vücudunuz stres hormonlarını salgılar ve ruh halinizde değişiklikler olur.

AMBALAJLI ŞEKERLER

Şekerin ne kadar büyük bir suçlu olduğunu artık hepimiz iyi biliyoruz. Ancak ayda yılda bir yenilen kurabiye de size çok bir şey yapmaz. Bizim derdimiz marketlerdeki o rengârenk ambalajlı şekerlemelerde. Bu şekerlemeler çocuklarda hiperaktiviteden dikkat eksikliğine birçok hastalığa neden olabilen sorunlu yiyeceklerdir.

FAST FOOD

Hâlâ fast food yiyen var mı bilmiyoruz ama biz yine de bir kez daha uyaralım. Bu yiyecekler trans yağ oranı açısından oldukça zengindir. Kısmen hidrojenlenmiş yağlar çoğu fast food’un raf ömrünü uzatır ancak sizin dengenizi bozar. Yapılan araştırmalar düşük yağ asidi düzeylerinin kötümserlik, depresyon ve saldırganlığa neden olduğunu göstermiştir.

MARGARİN VE KATI YAĞ

İşin gerçeği margarini bir hamamböceğine bile yediremezsiniz. Trans yağlar daha önce bahsettiğimiz gibi sizin hoş biri olmanızı engelliyor. Ayrıca sağlığınızı da ciddi anlamda tehdit ediyor. Umarız yemeklerinizi artık onunla yapmaktan vazgeçmişsinizdir. En azından yerine tereyağını koymayı deneyin.

PAKETLİ KURUYEMİŞLER VE KONSERVELER

Bir dahaki sefere fıstık veya fındığınızı açmadan önce içindeki katkı maddesi listesini bir kontrol edin. Çoğu MSG (monosodyum glutamat) içerir. Bu madde yaygın olarak kullanılır ve size korkunç bir baş ağrısının yanında yorgunluk ve zayıflık hissi armağan eder. Aynı şekilde konservelerde de bu maddeye dikkat etmeniz gereklidir.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:30 Ağustos 2020Yayınlanma Tarihi:20 Ağustos 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.