Bu erkekler kadınlardan uzak dursun

Sigarayı bırakmaya çalışan erkekler güzel kadınlardan uzak dursun.

Tayvan’daki Kaohsiung Tıp Üniversitesi’nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği yeni bir araştırma sigarayı bırakmaya çalışan erkeklerin güzel bir kadının fotoğrafına baktıktan sonra yeniden sigara içmeye daha meyilli hale geldiğini ortaya çıkarttı.

Deney kapsamında sigarayı yeni bırakmış ya da bırakma aşamasında olan 78 erkeğin yarısına “çok güzel ve çekici” kadınların, diğer yarısına ise “sıradan” kabul edilen kadınların fotoğrafları gösterildi. Araştırmacılar, güzel kadınların fotoğraflarına bakan erkeklerin hem yeniden sigara içemeye daha meyilli hale geldiğini hem de fotoğrafları gördükten sonra “normalde içeceklerinden daha çok sigara içtiğini” tespit ettiklerini açıkladı.

Uzmanlar güzel ve seksi kadın fotoğrafları gören erkeklerin beyninin “çiftleşme moduna” girdiğini ve bu nedenle onların beyinlerinin “uzun vadede fayda sağlayacak şeylerden çok anlık faydalara odaklandığını” söyledi. Bu nedenle deneklerin nikotinden alacakları anlık hazzı uzun vadeli sağlık faydalarına tercih ettiği belirtildi. 

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Kasım 2014Yayınlanma Tarihi:28 Kasım 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.