Biyologlar Üsküdar’da buluştu

Üsküdar Üniversitesi Farmakogenetik Kulübü, biyologlarla ve biyoloji öğrencilerini bir araya getiren bir organizasyona imza attı.

Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, Biyologlar Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Patıhan, geleceğin biyologlarıyla bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Biyologlar Üsküdar’da buluştuMesleki bilgiler içeren bir sunum üzerinden konuşma yapan Patıhan, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'yle, Biyomühendislik Bölümü öğrencilerine eğitimini aldıkları meslek hakkında, derinlemesine bilgiler verdi.
Öncelikle dernek ve faaliyetleri hakkında açıklamalar yapan Tarık Patıhan amaçlarının toplumda biyologlara karşı farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

Mesleki görev tanımı hazırladık

Sektörel konulara da değinen Patıhan, çok önemli ve değerli bir görevi icra eden biyologların resmi bir görev tanımı olmadığını ancak dernekleşerek bu sorunu aştıklarını, hazırlanan meslek ve görev tanımının yakın zamanda Resmi Gazete’de yayınlanacağı söyledi.

Patıhan; “Türkiye’de yaklaşık 150 bin biyolog var. Ancak 100 bin kadarı aktif olarak görevi icra ediyor. Bunların 20 bin kadarı da kamuda çalışıyor. Bu kadar çok mensubu olan bir mesleğin yasal görev tanımı yoktu ama biz oluşturduk ve yakında resmiyet kazanıp, onaylanacak.” dedi.

Biyologlar Üsküdar’da buluştu 2Dernek üyelerinin de katıldığı konferansta Patıhan, biyologların çalışma alanları, sorunları, çözümleri hakkında konuştu, sektörel analizler yaptı, mesleğe hazırlanan Üsküdar Üniversitesi öğrencilerine değerli tavsiyelerde bulundu.

Konferansın sonunda Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emel Serdaroğlu Kaşıkçı, Tarık Patıhan’a plaket takdim etti.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:29 Aralık 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.