Bir Umut, Bir Ufuk Projesine Üsküdar Üniversitesi'nden destek

Üsküdar Üniversitesi toplumsal projelere destek olmayı sürdürüyor. Kısa adı TOGEM-DER olan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından geliştirilen ‘Bir Umut, Bir Ufuk Projesi'ne psikoloji ve sosyoloji alanında destek veren Üsküdar Üniversitesi akademisyenleri, projenin açılış toplantısına katıldı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın kurucusu olduğu ve halen himayesinde faaliyetlerini sürdüren TOGEM-DER; Bir Umut, Bir Ufuk Projesi kapsamında, savaş mağduru 1000 Suriyeli kadının topluma kazandırılmasını hedefliyor.

 

TOGEM-DER son proje için Sultanbeyli'de büyük açılış toplantısı düzenledi. Sultanbeyli Belediyesi Suriyeli Mülteciler Derneği Binası önünde kurulan etkinlik alanında düzenlenen toplantıya; TOGEM-DER Kurucusu ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Orhan Erdem katıldı.

Bir Umut, Bir Ufuk Projesine Üsküdar Üniversitesi'nden destekÜsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abulfaz Süleymanov ve Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mert Akçanbaş da projeye verdikleri akademik destekten dolayı açılış toplantısına davet edilen isimler arasından yer aldı.

“Bir Umut, Bir Ufuk: Suriyeli Kadınların Mesleki Eğitim, Psikolojik Destek, İstihdam ve Topluma Uyum Entegrasyonu Projesi”

Toplantının açılış konuşmasını yapan TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran; Bir Umut, Bir Ufuk Projesi'yle yaklaşık 1000 kadar savaş mağduru Suriyeli kadının sosyal hayata ve iş hayatına kazandırılmasını amaçlandığını söyledi. Gülbaran, kadınlara öncelikle dil eğitimi verileceğini, ardından meslek edindirme kurslarıyla kadınların Türk topluma entegre edileceğini belirtti. Toplantının açılışında Emine Erdoğan ve Orhan Erdem de konuştu ve projenin sağlayacağı katkılarına bilgiler verdi.

Pilot bölge İstanbul Sultanbeyli

Proje kapsamında yaklaşık 25 bin Suriyeli mültecinin yaşadığı Sultanbeyli ilçesi projenin pilot bölgesi olarak belirlendi. Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abulfaz Süleymanov ve Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mert Akçanbaş da, proje sürecinde Suriyeli kadınlara psikolojik destek verecek. Meslek ve dil kurslara devam eden çocuklu kadınların çocukları da sağlanacak kreş ve anaokulu sayesinde topluma entegre edilecek ve kurs sürecinde olan annelerinin eğitimlerine destek olmaları sağlanacak.

3 yıl sürmesi hedeflenen projeye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sultanbeyli Belediyesi, Ümraniye Belediyesi, Üsküdar Belediyesi, İstanbul Valiliği ve İŞKUR da destek oluyor.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:26 Mayıs 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.