Bir tas çorba iyilik hareketine dönüştü...

İstanbul’da akademisyen Yrd. Doç. Dr. Mahmut Karaman’ın öncülüğünde başlayan ve kısa sürede birçok kente yayılan Aşhane Kardeşlik Seferberliği Gönüllüleri, Üsküdar Üniversitesi tarafından Yüksek İnsani Değerler Ödülü’ne layık görüldü.

Hareketin fikir babası olan Dr. Mahmut Karaman aslında geçmişte hep yapılan, bugün de yapılması gereken bir hareketin ödül aldığını belirterek “Burada normal bir davranış ödüllendiriliyor. Bunun için ödül almaya gerek yok ki. Bu aslında herkes için bir görev” diye konuştu.

Bir tas çorba iyilik hareketine dönüştü...Üsküdar Üniversitesi, toplumu, doğayı, evreni düşünen, yaşamı ile örnek olan ve ilham veren kişilere bu yıl ilk kez Yüksek İnsani Değerler Ödülleri verdi.

Üsküdar Üniversitesi bu yıl ilk defa “Yüksek İnsani Değerler Ödülleri”ni verdi. Üsküdar Üniversitesi Akademik Kadrodan oluşan jürinin ; “Adalet, Şefkat ve Merhamet, Dürüstlük, Şeffaflık, Cesaret, Empati ve Sorumluluk, Güven ve Sadakat, Utanma, Alçakgönüllülük, Yardımlaşma, Helalleşme, Selamlaşma, İçtenlik, Bağışlama, Cömertlik, Fedakarlık, Minnettarlık, Çoğulculuk, Katılımcılık, Özgürlükçülük, Hesap Verebilirlik, Uzlaşmacılık, Yenilikçilik, Vefa” şeklinde 24 altın değer kapsamında belirlediği 6 kişi – kurum ödüllerini aldı.

İstanbul’da akademisyen Yrd. Doç. Dr. Mahmut Karaman’ın öncülüğünde başlayan ve kısa sürede birçok kente yayılan Aşhane Kardeşlik Seferberliği Gönüllüleri de ihtiyaç sahiplerinin sesini duyarak yardım eli uzatan çalışmaları nedeniyle ödüle layık görüldü. Sokakta yaşayan evsiz insanlara “bir tas çorba” vererek başlayan ve kısa sürede yurt genelindeki pek çok şehre yayılan iyilik hareketi adalet, cesaret, şeffaflık, şefkat ve merhamet, alçakgönüllülük, cömertlik, çoğulculuk değerleri kapsamında verildi.

Rastgele İyilik Projesi

İstanbul’da akademisyen Yrd. Doç. Dr. Mahmut Karaman’ın öncülüğünde başlayan ve kısa sürede birçok kente yayılan Aşhane Kardeşlik Seferberliği Gönüllüleri de ihtiyaç sahiplerinin sesini duyarak yardım eli uzatan çalışmaları nedeniyle ödüle layık görüldü. Rastgele İyilik Projesi olarak öncü çalışmaları nedeniyle Üsküdar Üniversitesi Jürisi tarafından Yüksek İnsani Değer Ödülü alan gönüllülere Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Muhsin Konuk tarafından verildi.

İnsanlık yaşanan bir şeydir, konuşulan bir şey değildir

Törende konuşan Dr. Karaman aslında geçmişte hep yapılan, bugün de yapılması gereken bir hareketin ödül aldığını belirterek “Burada normal bir davranış ödüllendiriliyor. Bunun için ödül almaya gerek yok ki. Bu aslında herkes için bir görev. Biz aslında sıradan insanlar olarak başkalarına da bu görevleri hatırlatmak istiyoruz. İnsanın temel özelliği aslında iyiliktir. İnsan iyilik yapma ihtiyacını karşılamak zorundadır. Modern toplumda bu devlete, vakıflara derneklere ihale edilmiştir. Biz konuşmaktan ziyade yaparak, ederek, davranışlarla, elimizdekini paylaşarak çalışıyoruz. Bizde dernek yok, amir yok, başkan yok, vekâlet almıyoruz. Tek dileğimiz bu iyilik hareketinin tüm Türkiye’ye yayılmasıdır. İnsanlık yaşanan bir şeydir, konuşulan bir şey değildir. Ahlak ve kültür yaşanan bir şeydir, konuşulan bir şey değildir” diye konuştu.

ÜHA

Fotoğraf: Furkan Bayezit


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:26 Mayıs 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.