Bilimsel Eğitim Konusu: OKB

Prof. Dr. Hüsnü Erkmen, Obsesif Kompulsif Bozukluğu hastalığını “Ruhun Kanseri” olarak tanımladı.

Prof. Dr. Hüsnü Erkmen, Obsesif Kompulsif Bozukluğu hastalığını “Ruhun Kanseri” olarak tanımladı.

okbÜsküdar Üniversitesi ve NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi’nin her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği Multidisipliner Bilimsel Eğitim Toplantılarının gündeminde Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) rahatsızlığı vardı. Her hafta farklı konuların ele alınıp, psikiyatrideki bilimsel gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Erkmen OKB hastalığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TAKINTILARINIZDAN KOLAYCA KURTULUN

Obsesyonu, kişinin saçma ve yersiz olduğunu bildiği halde kafasından uzaklaştıramadığı tekrarlayıcı düşünce, dürtü ve imgeler olarak tanımlayan Prof. Dr. Erkmen, kompulsiyonun ise kişinin obsesyonlarına tepki olarak ya da katı kurallar içinde uygulamak zorunda olduğu, yineleyici davranışlar veya zihinsel eylemler olarak ifade etti. Hastalığın tarihi gelişimine ilişkin de katılımcılara bilgi veren Erkmen, Dünya Sağlık Örgütünün OKB’yi tüm hastalıklar arasında yeti yitimine neden olan 10’uncu hastalık olarak kabul ettiğini söyledi. Hastalığın halen anksiyete bozukluklarının bir alt dalı olarak gözüktüğünü vurgulayan Erkmen, 20 yıl öncesine kadar nadir hastalık olarak kabul gören OKB’yi ruh kanseri olarak tanımladı. Erkmen hastalığın çok fazla kişide görülmemesini ise hastalığın iyi yönü olarak değerlendirdi.    

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Temmuz 2013Yayınlanma Tarihi:24 Temmuz 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.