Bilim ve Kainattaki İlahi Denge

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde (HKÜ), Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Gültekin tarafından ‘Bilim ve Kâinattaki İlahî Denge: Bir Mühendislik Yaklaşımı’ konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde (HKÜ), Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Gültekin tarafından ‘Bilim ve Kâinattaki İlahî Denge: Bir Mühendislik Yaklaşımı’ konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

bilimdenge_uskudar_univerrsitesi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Konferans Salonu’nda HKÜ bünyesinde faaliyet gösteren KIT (Kalyoncu Institute of Technology Association) öğrenci kulübü tarafından ‘Bilim ve Kâinattaki İlahî Denge: Bir Mühendislik Yaklaşımı’ adlı seminer düzenlendi. HKÜ bünyesinde faaliyet gösteren KIT Öğrenci Kulübü’nün düzenlemiş olduğu konferansa; Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Selahattin Gültekin konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Selahattin Gültekin, “Bu Seminer; Sevgili Arkadaşım Hasan Kalyoncu’ya İthaf Edilmiştir” dedi. Prof. Dr. Gültekin, HKÜ öğrencilerine; Mühendislik nedir? Kainat nedir? Bilim nedir? Kur’anı Kerim ve Bilim, Güneşin Galaktik Çevresi, Evrendeki Zeka ve İncelik, Karadelikler, Atomun Yapısı, Hücre, DNA, Periyodik Tablo, Periyodik Özellik, Atom Bombası (Mantar), Tsunami Felaketi, Hiroşima, Dahi Bilim Adamları, Tabiattaki Mükemmel Ahenk, Görüntüleme, Sırlarla Dolu Evren, Le Chatelier İlkesi, Denge ve Entropi konuları hakkında bilgiler verdi.

bilimdenge_uskudar_univerrsitesi2

BİLİM VE KÂİNATTAKİ İLAHÎ DENGE: BİR MÜHENDİSLİK YAKLAŞIMI

bilimdenge_uskudar_univerrsitesi1

‘Bilim ve Kâinattaki İlahî Denge: Bir Mühendislik Yaklaşımı’ konulu seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Selahattin Gültekin, “Boyutları 6*1023 kilometre kadar olduğu tahmin edilen kâinatta muazzam bir zekâ ve incelik vardır. Bu zekâ ve incelikteki denge, doğa yasalarınca düzene sokulmuştur. Mikro-âlem (atom gibi) ve makro-âlemdeki (güneş sistemi gibi) benzerlik ve işleyiş akıllara durgunluk verecek derecede hassas dengeler üzerine kurulmuştur ve bu dengelerin hepsi matematiksel formüllerle ifade edilebilmektedir. Bu kadar karmaşık bir sistemdeki dengelerin her zaman ve her yerde korunması elbette bir tesadüf olamaz. Zaten Kâinatta tesadüflere yer yoktur. Doğadaki yasalarda örneğin; Fizik, Kimya, Biyoloji, Yerbilimleri, Astronomideki yasalar bugüne kadar hiç ama hiç sapma olmamıştır. Dün ne idiyse bugün de o, yarın da aynı olacaktır. Termodinamik yasalar bunlara en iyi örnektir. Keza Kâinattaki denge ile ilgili Le Chatelier prensibi de zaten matematiksel ve fiziksel olarak her şeyi açık bir şekilde ifade etmektedir” diye konuştu. Prof. Dr. Selahattin Gültekin Seminerin ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. Günün anısına Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Prof. Dr. Selahattin Gültekin’e plaket takdim etti. Program, öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildikten sonra sona erdi. MİLLİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Temmuz 2023Yayınlanma Tarihi:26 Mart 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.