Beyniniz bunu başarabilir

Beyin hakkında hiç bilmediğiniz gerçekler.

- 5 ile 10 dakika arasında beyne oksijen gitmemesi geçici beyin hasarına neden olabilir. - Beyniniz sanılanın aksine gelişimini 20'li yaşlarda tamamlamıyor, 40'lı yaşların sonuna kadar sürdürüyor. - Beyniniz vücudumuzdaki oksijen ve kanın yüzde 20'sini kullanıyor.

- Yaşadığınız her yeni anı ile beyniniz yeni bağlantılar yaratıyor. - İnsanlara azıcık bile "güç" verildiğinde empati yeteneklerinin azaldığı bilimsel olarak kanıtlanmış. - Uyanıkken, insan beyni küçük bir ampülü çalıştıracak kadar elektrik üretebiliyor. - Evdeki şiddet, çocukların beyninde savaşın askerlerde yarattığı etkiyi yaratabiliyor. - Ağzınızın dışında mideniz, bağırsaklarınız, pankreasınız, akciğer, anüs, testis ve beyninizde de tat alma reseptörleri bulunuyor. - Einstein'in otopsisini gerçekleştiren patolojist ünlü bilim adamının beynini çalıp, 20 yıl boyunca bir kavanozda sakladı.

BEYNİNİZİN YÜZDE 60'I YAĞDAN OLUŞUYOR

- İnsan beyninin kıvamı tofu peyniriyle aynı yoğunlukta. - Çikolata kokusu rahatlamayı sağlayan Teta beyin dalgalarını artırıyor. - Orgazm sırasında beyin o kadar yüksek seviyede dopamin hormonu üretir ki bu uyuşturucu kullanımına benzer bir etki yaratabilir. - Unutmak beyin için sağlıklıdır. - Gereksiz bilgileri hafızaya yüklememek sinir sisteminin esnekliğini korumasına yardımcı olur.

factslides.com


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:20 Ocak 2015Yayınlanma Tarihi:23 Ocak 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.