Bende şiddetli gelecek kaygısı var

Çok halsiz, uykusuz, hayattan zevk alamama durumları oluyor. Eşim de sevgi, ilgi, anlayış göstermiyor huyundan dolayı, vicdansız yani. Sebebi eşim ve eşimden olan strese bağlı bedensel rahatsızlıklar.detli gelecek kaygısı var. Sebebi eşim ve eşimden olan strese bağlı bedensel rahatsızlıklar.

 

SORU

Bende şiddetli gelecek kaygısı var. Sebebi eşim ve eşimden olan strese bağlı bedensel rahatsızlıklar. Çok halsiz, uykusuz, hayattan zevk alamama durumları oluyor. Eşim de sevgi, ilgi, anlayış göstermiyor huyundan dolayı, vicdansız yani.

CEVAP Aile içi ilişkiler ruhsal dengeyi önemli ölçüde etkiler. İlişkilerdeki bozukluk ruh sağlığını olumsuz olarak etkilerken, bedensel (psikosomatik hastalıklar) ve toplumsal (insan ilişkilerinde bozukluklar) sağlığı da olumsuz etkiler. Burada belirtilen belirtiler ruhsal durumla ilgili olarak düşünülür ve depresyon belirtilerindendir. Neden daha çok eş olarak görüldüğü için, eşle birlikte bir evlilik/eş terapistinden yardım almak uygun olur. Bununla eş zamanlı olarak belirtilen belirtilere yönelik olarak bir ruh hekimiyle görüşmek de gerekir. SORU 25 yaşımdan beri spastik kolon sorunu olan birisiyim. Sanırım artık tahammülüm azaldı ve çok sıkıntı çekiyorum. Bu durum beni çok sinirli yapıyor.

CEVAP Spastik kolon (huzursuz barsak sendromu) insanların günlük yaşamdaki çeşitli alanlardaki işlevselliklerini bozduğu, yaşam kalitelerini düşürdüğü, kronik bir gidiş gösterdiği için önemlidir. Kesin bir tedavisi olmadığı için, belirtileri azaltmaya yönelik girişimlerde bulunulur ve bazen ilaç yararlı olabilir. Tahammülsüzlük, sıkıntı ve sinirlilik gibi yakınmalar olduğu için hem bir gastroenteroloji uzmanıyla, hem de bir ruh hekimiyle görüşerek birlikte bazı düzenlemelerin yapılması uygun olur.

SORU Ben her sabah uyandığımda işe gitmeden önce öğürüyor ve kusuyorum, ne yapabilirim?

CEVAP Bedensel belirtiler görüldüğünde ilk yapılması gereken şey, belirtilerin bedensel bir hastalığa bağlı olup olmadığının belirlenmesidir. Bu belirtiler için gastroenteroloji muayenesi yapılması gerekir. Bu muayenede mideyle ilgili bir hastalık saptanmazsa, ruhsal nedenler araştırılır. Buradaki bir cümleye göre, kişilik yapısının, sosyal bir sorun olup olmadığının, işle ilgili düşünce ve sorunların gözden geçirilmesi; bunların sonucunda bir karar verilerek tedavi düzenlenmesi uygun olur.

 

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SORUNLARINIZ MI VAR? ÇÖZÜN...

TAKINTILARINIZI YENEBİLİRSİNİZ...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞINIZ VARSA ÜZÜLMEYİN, KURTULABİLİRSİNİZ'...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYİ ÖĞRENİN..

ŞİDDETLİ GELECEK KAYGIM VAR

EVLİ BİR KADINIM VE BAŞKASIYLA BERABERİM

ALDATILIYORUM HAYATTAN ZEVK ALMIYORUM

EVLİLİK TAKINTIM VAR

UYKUMDAN ÇOK SİNİRLİ UYANIYORUM

KONUŞURKEN NE DİYECEĞİMİ UNUTUYORUM

EBEYİM VE CİNSELLİKTEN SOĞUDUM

EŞİM ANA KUZUSU

OKULDA MELEK EVDE CANAVAR

YANLIŞ BİR İNSANA AŞIĞIM

DELİRMEKTEN KORKUYORUM

EŞİM İKİNCİ BİR ŞANS İSTİYOR

BİLDİĞİM DOĞRULARDAN ŞÜPHE EDİYORUM

HER ŞEYİ UNUTUR OLDUM

KIZIMLA İLETİŞİM KURAMIYORUM

EVLİ BİR ADAMLA BERABERİM

SİNİRLERİME HAKİM OLAMIYORUM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Ocak 2024Yayınlanma Tarihi:10 Kasım 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.