Beğenileriniz karakterinizi belirliyor

Kullanıcıların Facebook üzerindeki beğenilerini inceleyen bilgisayar programının kişilerin karakterini belirlemede oldukça başarılı olduğu iddia ediliyor.

Kullanıcıların Facebook üzerindeki beğenilerini inceleyen bilgisayar programının kişilerin karakterini belirlemede oldukça başarılı olduğu iddia ediliyor.

‘FACEBOOK YAŞLANIYOR’

facebookbegeni86,220 gönüllünün Facebook üzerindeki hareketlerini inceleyen bilgisayar programı, bu kullanıcıların kişiliklerini belirlemek için kullanıldı. Cambridge Üniversitesi ve  Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Facebook üzerinden yapılan paylaşımlara verilen tepkilerin incelenmesi kişilerin gerçek karakterine ışık tutabilir. Kişilerin Facebook üzerinden beğendikleri filmleri, sanatçıları ve diğer paylaşımları inceleyen bilgisayar programının kişilerin karakter profilini belirlemede oldukça başarılı olduğu belirtildi. Araştırmada yer alan uzmanlardan Dr. David Stillwell, söz konusu bilgisayarın kişilerin karakterini, belirlemede aile fertlerinden bile daha başarılı olduğunu iddia etti. Gönüllülerin beğendikleri sayfaları ve paylaşımları inceleyen bilgisayar programının yaratıcısı ekip adına açıklama yapan Cambridge Üniversitesi akademisyenlerinden Wu Youyou ise, önümüzdeki yıllarda bilgisayarların insanların psikolojik özelliklerini belirlemede de  etkili olabileceğini belirtti. NTV

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:13 Ocak 2015Yayınlanma Tarihi:16 Ocak 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.