Bebekler gibi uyumak için...

Uyuyamadan yatakta dönüp duranlar, koyun saymak çözüm değil. ABD'li doktor Andrew Weil, ‘4-7-8’ adını verdiği nefes terapisinin uykusuzluk çekenleri bir dakikada uyutacağını iddia ediyor.

Uyuyamadan yatakta dönüp duranlar, koyun saymak çözüm değil. ABD'li doktor Andrew Weil, ‘4-7-8’ adını verdiği nefes terapisinin uykusuzluk çekenleri bir dakikada uyutacağını iddia ediyor.

“Bahar yorgunluğudur” demeyin, nefese dikkat edin!

UYKU SORUNLARINIZI ÇÖZMEK İÇİN...

deliksizuyumakKıskandırıyor. Hem de çok. Biz dakikalarca hatta bazen saatlerce yatağımızda dönüp dururken onlar kim bilir kaçıncı rüyasını görüyor. Evet, bildiniz; başını yastığa koyduğu an uyuyanlardan bahsediyorum. Bu, bazıları için büyük bir hayal olabilir. Ancak Amerikalı doktor Andrew Weil, bunun yanlış bir inanç olduğu görüşünde. Ona göre isteyen herkes, başını yastığa koyduktan bir dakika sonra uyuyabilir. Alametifarikası: ‘4-7-8’ adını verdiği bir nefes tekniği. Peki, nasıl uygulanır? ** Önce dilinizin ucunu, ön dişlerinizin arkasına yerleştirin. Dilinizin işlem boyunca orada sabit kalması mühim. ** Dört saniye boyunca burnunuzdan nefes alın. ** Aldığınız nefesi yedi saniye boyunca tutun.** ** Son olarak içinizde tuttuğunuz bu nefesi, sekiz saniyeye yayarak ağzınızdan verin. ** Egzersizi üç kez daha tekrarlayın. ** Dört nefeste egzersiz bitiyor.

KİMSE MUCİZE BEKLEMESİN Dr. Weil, ‘4-7-8’i günde iki defa uygulamamızı söylüyor ancak “Kimse hemen mucize beklemesin” diye de uyarıyor. Yani bir kere yaptığınızda, başınız yastığa küt diye düşmeyecek. Uykunuzun kalitesi, doğru nefes alıp almadığınızla ilgili. Bedenin ve zihnin gevşemesinin ilk adımı olan doğru nefes al

HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Mart 2015Yayınlanma Tarihi:02 Nisan 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.