Bayram heyecanı kabusa dönmesin

Hemen herkeste şimdi bayram heyecanı var.Ama dikkat! Bayram heyecanı kabusa dönmesin!

Tatil için birçok evde bavullar toplandı. Bayramı sevdiklerinin yanında geçirmek isteyenler yollara çıktı. Uzmanlar bayram tatilinde yollarda kazaların yaşanmaması için uyarıyor. Yetişme telaşına kapılıp, heyecandan aşırı hız yapmayın diyor…

Bayram heyecanı kabusa dönmesinTatille birlikte vatandaşlarda heyecan da arttı. Kimi bayramı sevdiklerinin yanında geçirmeyi planlarken kimi de kültür, din ya da tarih turizmi için farklı bölgelere seyahate çıkıyor. Ortak nokta bayram heyecanı ve yola çıkma telaşı. Uzmanlar vatandaşları yola çıkmadan önce uyarıyor.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nden Uzm. Psk. İhsan Öztekin bayramda yola çıkacaklara şu uyarılarda bulunuyor; “ Çoğumuz bayramda uzun zamandır göremediğimiz sevdiklerimizle kucaklaşacak olmanın sabırsızlığını yaşıyoruz.

Bu heyecanla her birimizin evinde tatlı bir telaş var. Bu telaşa dikkat. Kişideki heyecan hali özellikle araba kullanacak olanları doğrudan etkileyebiliyor. Etki sonrasında da üzücü kazalar yaşanabiliyor. Kazalara neden olan en önemli etken yetişme telaşının bir parçası olan aşırı hız. Bunun yanında dikkatsizlik, kendini düşünme, başkalarının haklarına saygı duymama gibi etkenler ise kazaya neden olan diğer faktörler. O nedenle yola çıkmadan önce kesinlikle iyi dinlenilmeli, uyku sağlıklı bir şekilde alınmalı, heyecan ise düşük seviyede tutabilmeli.


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:11 Temmuz 2015Yayınlanma Tarihi:25 Temmuz 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.