BAYEV'den Prof. Dr. Nevzat Tarhan'a onur ödülü

Bağımlı Yaşam Evleri Gönüllüleri Derneği (BAYEV) Bağımlılıkla Mücadele ve Sosyal Yaşamı Destekleme Projesi kapsamında, uzun yıllardır madde bağımlılığına karşı yürüttüğü mücadeleden dolayı Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'a onur ödülü takdim etti. Tarhan, ödülünü Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende aldı.

 

Ödülünü almadan önce kürsüye davet edilen Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bağımlılıkla mücadele konusunun önemine bir kez daha dikkat çekti. Tarhan şu değerlendirmelerde bulundu:

BAYEV'den Prof. Dr. Nevzat Tarhan'a onur ödülü"Bağımlılıkla mücadele konusunda hem hastanemizde hem de okulumuzda uzun süredir çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. İstatistiklere baktığımızda yapılan çalışmalara rağmen artış olduğunu gözlemliyoruz. Düzenlenen madde bağımlılığıyla mücadele şurasında konuşulanlar ne yazık ki sözde kalıyor. Hala bir rehabilitasyon merkezimiz yok. Bu konuda özeleştiri yapmıyoruz." dedi.

Madde bağımlılığıyla mücadele konusunda bir yol haritası da çizen Prof. Dr. Nevzat Tarhan;

"Bu konuyla ilgili aslında neler yapılması gerektiğini biliyoruz sadece eylem planlamalarına ihtiyaç var, gönüllülere ihtiyaç var ama en çok ihtiyacımız olan şey STK’lar. Türkiye’nin risk haritasının çıkartılması gerekiyor. STK’ların buradaki en önemli fonksiyonu, 24 saat ulaşılabilecek bir mentorluk sistemi kurabilmeleri." dedi.

Konuşmasının ardından ödülünü alan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, BAYEV çalışanlarına yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti ve derneğin yürüttüğü çalışmaların Türkiye'nin geleceğine önemli bir yatırım olduğunu söyledi.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:30 Haziran 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.