Baş ağrısı için poliklinik kuruldu!

Baş ağrısı birçok psikoloji rahatsızlığın ve stresle başa çıkamamanın habercisi olabildiği gibi, ruhsal açıdan güçlü insanlar bile uzun süre baş ağrısı çekebiliyor. Baş ağrısına multidisipliner yaklaşan Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi, Baş Ağrısı Polikliniği açtı. Burada migren başta olmak üzere baş ağrılarının tedavisi gerçekleştirilecek.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Baş Ağrısı Polikliniği Psikiyatri Uzmanı Doç Dr. Barış Metin, yeni açılan baş ağrısı polikliniğinde migren başta olmak üzere her türlü baş ağrısının teşhis ve tedavisini yürüttüklerini belirtti.Baş ağrısı için poliklinik kuruldu!

Baş ağrısı için başvuran kişilerin öncelikle nöroloji ve psikiyatri/psikoloji uzmanları tarafından değerlendirilmesinin önemine dikkat çeken Metin, baş ağrısına neden olan hastalığı teşhis etmek ve  duruma eşlik eden psikolojik faktörleri belirlemek gerektiğini vurguladı.

Bazı hastaların psikolojik nedenlere bağlı baş ağrısı yaşadığını belirten Doç. Dr. Barış Metin, bu ruhsal durumların tedavi edilmeden baş ağrısını tedavi etmenin mümkün olmadığını vurgulayarak “Gerekli görüldüğü taktirde; beyin cerrahisi, diyetisyen, fizyoterapi gibi bölümlerle de baş ağrınızın tipine göre fikir alışverişi yapılmalıdır. Örneğin baş ağrınız bir sinir sıkışmasına bağlıysa beyin cerrahisi ekibi bu sinire basit bir müdahale ile ağrıyı ortadan kaldırabilir. Bazı hastalarımızın baş ağrısına özellikle yedikleri içtikleri gıdalar neden olabilmektedir.” dedi.

Baş ağrısı için poliklinik kuruldu! 2NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Baş Ağrısı Polikliniğinde hastalara önce nörolojik değerlendirme yaparak, şüphe halinde MR filmi, elektroensefalografi (EEG) ve kan tahlilleri alarak tam bir tetkik sonucu ağrıya uygun tedavi belirlediklerini söyleyen Doç. Dr. Barış Metin;  “Ağrınızı anlayabilmek için önce kişiyi doğru anlamamız gerekir. Bu nedenle ağrı şiddeti ve psikoloji durumuyla ilgili anketler doldurmak da gerekebilir. Biz polikliniğimizde nöroloji ve psikiyatri hekimleri uzman psikologlarla  birlikte çalışıyoruz. Çünkü baş ağrısı birçok psikoloji rahatsızlığın ve stresle başa çıkamamanın habercisi olabildiği gibi,  ruhsal açıdan güçlü insanlar bile uzun süre baş ağrısı çektiklerinde yıpranmakta ve çeşitli psikolojik sorunlar yaşayabilmektedir.” dedi.

Beyin uyarımı yöntemi etkin tedavi sağlıyor

Doç. Dr. Barış Metin, son yıllarda yapılan araştırmalara göre, başın doğru akımla elektriksel uyarımının etkin bir tedavi olduğunu kaydederek “Beyin uyarımı yanında, yapılan çalışmalarda biyogeribildirim yani kişiye kendi bedenini kontrol etme yöntemleri de öğretilerek baş ağrısında ciddi tedavi başarısına erişildiği gösterilmiştir. Bu nedenle polikliniğimizde etkinliği kanıtlanmış klasik tedaviler yanında beyin uyarımı ve biyogeribildirim gibi güncel tedaviler de kullanılmaktadır.” diye konuştu.

 

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:05 Ekim 2017Yayınlanma Tarihi:28 Ağustos 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.