Baş ağrınızın nedeni...

Baş ağrısı gündelik yaşamı etkileyen, kişileri en çok sıkıntıya düşüren sağlık problemlerinin başında geliyor. Peki baş ağrınızın nedeni bebekliğiniz mi?

Baş ağrısı gündelik yaşamı etkileyen, kişileri en çok sıkıntıya düşüren sağlık problemlerinin başında geliyor. Peki baş ağrınızın nedeni bebekliğiniz mi?

basagrisiBebekken yapılan yanlış bir hareket, ileri ki yaşlarda kronik baş ağrısı olarak kendini gösteriyor. Günümüzde Anadolu’da bebeklere uygulanan boyun ve omuz çekme hareketi, boyu uzatmıyor ve daha esnek olmalarını sağlamıyor aksine, gelecekte geçmeyen kronik baş ağrısı olarak karşılarına çıkıyor. Anadolu’da yıllardır uygulanan geleneklerden biri olan boy uzatmak için, başı ve boynu tutup esnetmek ileri ki yaşlarda kronik ağrılara yol açabiliyor. Çocuk yaşta düşmek, çarpmak, darbe almak gelecekteki dayanılmaz baş ağrılarının sebepleri arasında yer alıyor. Bu uygulamaların çok sakıncalı olduğunu dile getiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Doğan, “Bebeği kundaklarken bile başından ayağından tutup esneterek sarmanın, uzun boylu olmasına neden olacağı inancı vardır. Bu oldukça sakıncalıdır. Tarımda ve kırda çalışan anne, bebeğinin düşmesine aldırmaz. ‘Çocuktur düşe kalka büyür’ diye düşünür yalnız o çocuğun bağları (ligamentleri ) çok zayıftır. İleride kalıcı sakatlıklara neden olur” dedi. Çocuklukta ve bebeklikte maruz kalınan yanlış davranışların ise, kişinin tüm yaşamı boyunca peşinden geldiğine değinerek; “Toplumumuzda bebekleri severken boyundan tutup yukarı doğru çekme davranışı sıklıkla yapılıyor. Fakat boyunlarından, baş bölgelerinden ve omuzlarından asla çekmemek gerekiyor” diyerek geleneksel yapılan yanlışlara dikkat çekti. MİLLİYET  

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:11 Eylül 2014Yayınlanma Tarihi:14 Eylül 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.