Bağımlılık gende gizli

ABD’deki Teksas Üniversitesi’nden bilim insanları bir kişiyi alkol bağımlısı olmaya meyilli hale getiren genleri ilk kez net olarak tespit etmeyi başardıklarını açıkladı.

Alkoliklerden alınan doku örneklerini alkolizm problemi yaşamayan kişilerden alınan örneklerle karşılaştıran araştırmacılar, tüm alkoliklerde bulunan ancak alkol problemi olmayan deneklerde görülmeyen bir gen dizisine rastladıklarını söyledi.

Bu genlerin kişiyi alkol bağımlılığına meyilli hale getirdiğini tespit ettiklerini belirten araştırmacılar, bu keşif sayesinde gelecekte yeni alkolizm tedavileri geliştirilebileceğini söyledi. Bir gün doktorların bu genleri taşıyan kişileri alkolizme olan yatkınlıkları konusunda uyarması da mümkün olabileceği umuluyor.

AFP


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:05 Aralık 2014Yayınlanma Tarihi:07 Aralık 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.