Asyalı zenginler servet sıralamasında önde

Şirketin hazırladığı Dünya Servet Raporu'nda başta Çinli ve Japonlar olmak üzere Asyalı zenginlerin servetlerinin geçen yıl yüzde 10 arttığı vurgulanıyor.

Milyonerlerin toplam servetinin geçen yıl 60 trilyon dolara yükseldiği ve bu rakamın 30 yıl öncesine kıyasla dört katlık bir artış anlamına geldiği söyleniyor.

Bu rakamın 10 yıl içinde 100 trilyon dolara yükseleceği belirtiliyor. Asya kıtasındaki dolar milyonerleri sayısının, Çin'de yavaşlayan ekonomik büyüme ve Japonya'daki zayıflayan ekonomiye karşın arttığı ifade ediliyor.

Asya'daki milyonerlerin elinde bulunan servetin miktarı 17,4 trilyona ulaşırken, Kuzey Amerikalı milyonerler 16,6 trilyonda kaldı.

'ASYA GELECEK, 10 YIL HAKİM GÜÇ OLACAK'

Capgemini'ın raporunda "Büyüme oranları böyle devam ederse, Asya-Pasifik bölgesi önümüzdeki 10 yılda hâkim güç olmaya devam edecek ve milyonerlerin elindeki servetin beşte ikisi bu bölgede olacak. Bu miktar, Avrupalı, Latin Amerikalılar'dan daha fazla. Ayrıca Ortadoğulu ve Afrikalıların toplamından da daha çok" denildi.

Amerikan menkul piyasalarındaki kötü performans Kuzey Amerikalı milyonerlerin servetindeki büyümeyi geçen yıl yüzde 2,3'le sınırladı. Ancak yine de 4,45 milyon kişiyle en çok sayıda milyoner ABD'de.

BBC TÜRKÇE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:01 Temmuz 2016Yayınlanma Tarihi:25 Haziran 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.