Aslında erkekler daha duygusal

Prof. Dr. Orhan Doğan katıldığı televizyon programında bilinenin aksine erkeklerin kadınlara oranla daha duygusal olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Orhan Doğan katıldığı televizyon programında bilinenin aksine erkeklerin kadınlara oranla daha duygusal olduklarını söyledi.

duygusallikErkeklerin kadınlara oranla daha zayıf olduklarını vurgulayan Doğan, duygusallıktan ötürü erkeklerin düşünmeden karar verdiklerinin altını çizdi. A haber’de yayınlanan “Yaşasın Hafta Sonu” programına katılan Üsküdar Üniversitesi Nöropsikiyatri Sağlık, Uygulama ve Araştırma Merkezi Feneryolu Polikliniği’nden Prof. Dr. Orhan Doğan gündemin ruh halini değerlendirdi. Son dönemlerde halk arasında “Ali Kaptan Sendromu” (Boşandığı eşine, çocuğuna baktığı gerekçesiyle nafaka ödemesi, eski eşinin hayatına aynı zamanda da müdahale etmesi” olarak tanımlanan sendroma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Doğan; orhan_dogan“Aslında bu tutum yaşamın içinde var. Ülkemizde boşanan erkeklerin hemen hepsinde bu durum söz konusu. Erkek kadını ona ait bir mal olarak görüyor. Aslında sahiplenme bir mala olur, insana olmaz. Maalesef toplumumuzda biz erkekler böyle bir duygu içindeyiz. Nasıl evlilik birlikte yaşama anlaşması ise boşanma da birlikte yaşayamamanın ilanıdır. Ülkemizde nafaka ödesin ya da ödemesin boşandığı eşler üzerinde erkekler ölünceye dek hak iddia ediyor. Ülkemizdeki erkeklerin yüzde 95’inde bu durum söz konusu. Dolayısıyla kadın da çok güç durumda kalıyor.”Dedi. Erkeklerin kadınlara olanla daha zayıf olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Doğan; orhan_dogan1“Kadınlar daha mantıklı, erkekler daha duygusal daha fevri ve aniden düşünmeden karar veriyor. Bu davranışta bulunmalarının nedeni erkeklerin daha duygusal olmaları. Aslında tam tersi bilinir. Kadınlar daha duygusaldır denir. Halbuki kadınlar ince eler sık dokur sonra karar verir. Daha mantıki yaklaşırlar olaylara.” Dedi.

ESPRİLİ KADIN HOPPA KADIN MI?

Erkekler esprili kadını sevmiyor yönünde araştırma sonucunun Prof. Dr. Orhan Doğan’a sorulması üzerine Doğan; “Erkekler kadınlara ulaşmayı sever ve çok ister ulaşamayınca da farklı sonuçlar ortaya çıkabilir. Esprili kadın aile içinde hoşa giderken dışarıda aynı şeyi söylemek söz konusu olmuyor ülkemizde. Çünkü dışarıda esprili kadın kolay kadın, hoppa kadın gibi algılanabiliyor. Erkekler kendilerinden daha zeki ve kariyer olarak daha üstün kadınlar karşısında ezilir ve onlara yaklaşmak istemezler. Suç, hata gibi buna bakıldığı ve kaynağı araştırıldığında bunun nedeninin erkeğin kendisi olduğu görülür. Espri aslında zekanın bir göstergesi. Akıllı kadınları bu nedenle sevmeyebilir erkekler. Aslında zeki kadın erkeği daha iyi yerlere getirir. Geleceği kestirebilme noktasında kadınlar daha güçlü.” PROGRAMI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ... Şaban Özdemir (NPGRUP)

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:16 Ocak 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.