Aşkınızı tazelemek için 5 fikir

Bir ilişkiniz varsa, fakat eski heyecanınızı kaybettiyseniz iyi bir fikir hayatınızı değiştirebilir.

Dr. Sabina Dosani ve Peter Cross, ‘İlişkinizi Tazeleyin’ adlı kitapta, “Kuralları unutun, size yeni fikirler gerek. İyi bir fikir hayatınızı değiştirebilir” diyor. Bakalım, ilişkimize heyecan katmak, hayatımızı değiştirmek için nelere dikkat etmek gerekiyor.

ŞANSLI DUDAKLAR

Ağız kokusunu gidermede titiz davranma alışkanlığımız ağır basar; eğer soğan ya da sarımsak yemişsek, hemen nane şekerine davranır ya da maydanoz çiğneriz. Ama kaç kişi aynı özeni dudaklarına gösterir?

Kadınlar, erkeklere göre dudaklarını korumada daha başarılıdır. Onun için beyler, uçuklamış, pürtüklü, çatlamış dudaklar bayağı iticidir. Aksine sizi gitmek istediğiniz yerlere götüren, ipeksi, esnek dudakları düşünün. Kadınlar da yanlış yapar, çok fazla ruj kullanır. Bu sanatçılara iyi bir görünüm sağlayabilir ama öpüşme sanatında işe yaramaz. Her gün sürülen hafif krem ya da parlatıcı dudaklarınızı öpüşmek için mükemmel kılar. Eğer dudaklarınız çok çatlıyorsa, krem sürün ve diş fırçasını özenle sürterek kabukların dökülmesini sağlayın.

ÖPÜCÜK

En az 15 dakikanızı ayırın öpücük seansı yapın. Dudaklarınızı birbirine sürtün ve sevgilinizin ağzının kenarlarını öperek onun gülümsemesini, bu yeni ve unutulmuş heyecanın tekrar zevkine varmasını sağlayın.

TV KAPATMA’ GÜNLERİ

Sönmeye yüz tutmuş bir ilişkiyi çabucak canlandırmanın çaresini mi arıyorsunuz? İşte size hızlı, masrafsız ve şaşılacak kadar basit bir yöntem: Televizyonu fişten çekin ve birlikte olağanüstü bir yaşama başlayın. Çoğu çift her gün dört saat kadar televizyon izliyor. O manyak alet, belki konuşmanızı kesiyor, mum ışığındaki akşam yemeklerini engelliyor ve hatta bu sayfadaki fikirleri denemenize olanak vermiyor. Kanallar arasında gezinirken ya da seksi pembe dizinin 307’inci bölümüne dalmışken hayatınızın prime time’ının en önemli dört saatini yitiriyorsunuz.

TELEVİZYONSUZ BİR AY!

Neden televizyonsuz bir ay geçirmeyi denemiyorsunuz? Kumandayı bıraktığınıza göre, eşinizin düğmelerine basabilirsiniz. Ne kadar uzun süredir birlikte olursanız olun, partnerinizin seksi bir iç çamaşırı giydiğini bilmek her ikinizi de bir miktar titretir. Eşinize ciddi görünümlü gri iş kıyafetinizin altında en sevdiği renkte iç çamaşırı giydiğinizi söyleyin. Neden birbirinizin çamaşır çekmecelerini elden geçirip bulduklarınıza toz bezi olarak yeni bir işlev kazandırmıyorsunuz? Biliyoruz ki çekmecede dururken neye benzediklerini anlamak zordur, perdeleri kapatın ve denemeye başlayın.

HAYAL GÜCÜNÜN DUYUSU: KOKU

Aşkın dayanıklı olması için sıradan kokulardan çok daha fazlasına ihtiyacınız var. İlişkideki başarının tatlı kokusuna burnunuzu izleyerek erişebilirsiniz. Eğitimci Jean Jacques Rousseau koklamayı ‘hayal gücünün duyusu’ olarak tanımlar. Burnunuzdan giden uyarıları taşıyan 40 milyon koku alıcı sinir ucu olduğunu biliyor muydunuz? Bazı aromaların özel bir anlam taşıması ve yıllar sonra bile güçlü anıları canlandırabilmesi, bu yüzdendir. Erkek ve kadın feromonlarının (cinsellik hormonu) kokusu farklıdır. Erkek teri, daha fazla asit içerir; bu nedenle kadınlarınkilere oranla keskindir. Parfümlerde sık kullanılan bu misk maddesi kadınları tahrik eder. Tıraş losyonlarının ya da erkek parfümü şişelerinin etiketlerinde neye bakacağınızı artık öğrenmiş bulunuyorsunuz! Lavanta, şekerli çörek, meyan kökü, baharat ve kola kokuları erkeklik organında kan akışını hızlandırır. Tarçın, yasemin, misk, paçuli, gül, sandal ağacı ve vanilya, aromaterapi sülalesinin en tahrik edici esansiyel yağlarıdır. Cinsel istek uyandıran nöro-kimyasalların bu yağlar tarafından tetiklendiğine inanılır.

KOKULARA DİKKAT!

Lezzetli yemek kokuları zevk ve besin kaynağıdır. Ama sizin de bizim gibi her gün bir şeyler pişirmeye zamanınız yoksa, ufak bir hileye başvurup mutfağınızda vanilya çubuğu tüttürebilirsiniz.

KENDİNİZE ÖZEN GÖSTERİN

Onu her gördüğünüzde kanatlanıp uçacak gibi oluyordunuz ya hani! İkinizin de en iyi yanlarını ortaya çıkaracak birkaç yenilikle o heyecanı tekrar yaşatabilirsiniz. Kısa sürede harika görünmek için son dakikada birtakım giysiler, ürünler satın almanız ve bunların sonunda gardırobun dibini boylaması gerekmiyor.

SEVGİLİNİZE HAZIRLANIN!

Sevgilinizle akşam buluşacaksınız. Öğleden sonra izin alıp bir güzellik merkezine gidin. Yeni bir parfüm deneyin. Erkekler, bir berbere gidip sinek kaydı tıraş olun! Kadınlar, bir mağazadaki makyaj uzmanıyla dostluk kurun. Ücretsiz olarak, en yeni numara ve teknikleri kullanılarak sizi yeniden yaratır.

PUDRA. COM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:11 Temmuz 2015Yayınlanma Tarihi:21 Temmuz 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.