Aşk olmadan seks olur mu

Birine bağlanmadan cinsellik yaşayabilmek çok eğlenceli olabilir. Ancak yalnızca cinselliğe dayanan bir ilişki kurmak beraberinde pek çok sorun da getirebilir.

Birine bağlanmadan cinsellik yaşayabilmek çok eğlenceli olabilir. Ancak yalnızca cinselliğe dayanan bir ilişki kurmak beraberinde pek çok sorun da getirebilir.

askseksBAĞLANABİLİRSİNİZ Orgazm yaşadığınızda bağlılık hormonu olan oksitosin salgılanır ve yakınlık hissedilir. Böylece seks güçlü duygularla beslenmiş olur. Rastgele seks yapmak, yaşadığınızın bir anlamı olmadığını göstermez. Uzmanlara göre yakın bir arkadaşınızla birliktelik yaşadığınız zaman ona karşı farklı duygular geliştirebiliyorsunuz. Halbuki az tanıdığınız birisiyle bu gerçekleşmiyor.

CİNSELLİKLE İLGİLİ HER ŞEY

ARKADAŞ KALABİLİRSİNİZ Aranızdaki cinsel birliktelik sona erdiğinde arkadaş kalabilirsiniz. Bunu yapanların yüzde 36'sı arkadaş kalmayı başarabilmiş. Yakın bir arkadaşlık kurduğunuz için ilişkiniz gittikçe güçlenir. Öte yandan birbirinizin yanındayken tuhaf hissedebilirsiniz. Bu çiftlerin yüzde 26'sı cinsellikle birlikte arkadaşlıklarını da bitirdikleri söylüyor. Bu riski alıp almayacağınıza karar vermeniz gerekir.

ROMANTİK DUYGULARIN GELİŞME İHTİMALİ DÜŞÜKTÜR Ona aşık olmanız durumunda, duygularınızın karşılıksız kalma olasılığı çok yüksektir. Michigan Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre böyle ilişkilerin yüzde 10'unda sevgi duyguları gelişiyor. "Yakın bir arkadaşla birliktelik durumu, kötü giden bir ilişkinin sonlanması ve yeni bir ilişki arasında bir dönemdir" diyor psikoterapist Robi Ludwig.Kuralları vardır Başkalarıyla da birlikte oluyor musunuz? Ne kadar sıklıkla birbirinizi arayıp görüşebiliyorsunuz? Aranızda yaşanan oldukça karmaşık bir durumdur ve limitleri çok iyi belirleyip, önceden konuşmanız gerekir. Ama konuşmaya kalktığınız da durum olduğundan karmaşık bir hal alabilir ve sonunda görüşmemeye başlayabilirsiniz. Eski sevgiliniz bu iş için en doğrusu "Eski sevgiliyle cinsel birliktelik yaşamak çok sık rastlanan bir durumdur. Eğer hâlâ birbirinize karşı bir elektrik hissediyorsanız, size iyi bir seks arkadaşı olabilir" diyor Ludwig. Yakın olmanız çok doğal çünkü birbirinizi çok iyi tanıyorsunuz ve karşılıklı olarak nelerden hoşlanıp, hoşlanmadığınızı iyi biliyorsunuz. Ayrıca birbirinizi tanıyor olmak çok fazla heyecanlanmanızı da engeller. Böyle bir arkadaşlığı bitirmeniz gerekmeyebilir. MAHMURE

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:23 Mayıs 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.