Aşk iş stresine yenilmiyor!

Tüm engellere rağmen birçok kişinin hayatındaki önem listesinin başında 'aşk' geliyor...

AŞK, İŞ STRESİNE YENİLMİYOR!

Türkiye’de milyonlarca kişi, uzayan mesai saatlerinden, trafikten ve stresten dolayı sevdikleri kişilere yeterince vakit ayıramamaktan şikayetçi. 14 yılda yüzbinlerce çifti buluşturan Türkiye’nin ilk ve en büyük ilişki sitesi Siberalem.com, internette düzenlediği ankette, üyelerine ve takipçilerine iş hayatı ve aşk arasında nasıl bir denge kurduklarını sordu. Sonuçlar, tüm engellere rağmen birçok kişinin hayatındaki en önemli şeyin aşk olduğunu gösteriyor. Ankete katılanların yüzde 90’ı mesai saatlerinden fırsat bulduklarında sevgililerini aradıklarını söylüyor. Yoğun ve stresli iş hayatı, kimi zaman özel hayatımızı da ele geçiriyor. Özellikle büyük şehirlerde milyonlarca kişi, uzayan mesai saatlerinden, trafikten ve stresten dolayı sevdikleri kişilere yeterince vakit ayıramamaktan şikayetçi. 14 yılda yüzbinlerce çifti buluşturan Türkiye’nin ilk ve en büyük ilişki sitesi Siberalem.com verilerine göre, tüm engellere rağmen birçok kişinin hayatındaki en önemli şey aşk.

ÇOĞUNLUK İŞYERİNDE SEVGİLİSİNİ ARIYOR

Siberalem.com internette düzenlediği ankette, üyelerine ve takipçilerine iş hayatı ve aşk arasında nasıl bir denge kurduklarını sordu. Sonuçlar, iş ve şehir hayatının zorluklarına ve kariyer endişesine rağmen birçok kişinin sevgilisiyle zaman geçirmek için her anı değerlendirdiğini ortaya koydu.

Siberalem’in “İş hayatınızın sevgilinizle/eşinizle ilişkinizin önüne geçmemesi için, onu mesai süresi içinde ne sıklıkta ararsınız” sorusuna yanıt verenlerin yüzde 45’i, “Her saat başı ararım, o benim için her şeyden önemli” dedi. Ankete katılanların yüzde 29’u, iş yerinde ne kadar yoğun olursa olsun sevgililerini günde en az bir defa aradıklarını ve onun sesini mutlaka duymak istediklerini söylerken, yüzde 16’sı ise mesai saatleri içinde haftada birkaç defa sevgililerini aradıklarını ve çalışma temposunun ancak buna izin verdiğini belirtti. İş yerinde sevgililerini hiç aramayan ve “İş her şeyden önemli” diyenlerin oranı ise yüzde 10’da kaldı. Siberalem üyelerinin büyük bölümü, tatilleri ve özel günleri mutlaka sevdikleri kişiyle geçirmeyi tercih ederken, kadınların yüzde 78’i erkeklerin de yüzde 67’si aşkın hayatlarındaki en önemli şey olduğunu söylüyor.


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:11 Temmuz 2015Yayınlanma Tarihi:19 Temmuz 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.