Aşırı terlemek hastalık belirtisi mi?

Özellikle sıcak yaz günlerinde artış gösteren aşırı terleme sorunu bazı durumlarda hastalık belirtisi olabiliyor.

Özellikle yaz aylarının gelmesiyle fazla terleyenlerin ortak sorusu, “Bu bir hastalık belirtisi olabilir mi?” Sadece sıcak ortamlarda değil herhangi bir zamanda ortaya çıkabilen, çoğunlukla ellerde, koltuk altlarında ve bel bölgesinde yoğunlaşan aşırı ter problemi ciddi hastalıkların belirtisi olabilir!

Terleme insan vücudunun fizyolojik bir fonksiyonudur ve sağlıklı bir olaydır. İnsan vücudunda 2-3 milyon kadar ter bezi vardır ve bu bezler yardımı ile terleme olayı gerçekleşir. Terlemenin asıl fonksiyonu insan vücudunun ısısını dengelemektir. Vücudun çeşitli yerlerinde ter bezlerinin çalışması ile ortaya çıkan terin buharlaşmasıyla vücut ısısı dengelenir.

Normal bir insan vücudunda günlük ortalama 100 cc kadar terleme gerçekleşir. Ortamdaki ısının artması ya da çeşitli aktiviteler bu oranı 1,5 litreye kadar çıkarabilir. Ter sıvısının içeriğinde sodyum, potasyum, üre, klor ve su gibi organik maddeler bulunur ve bu organik maddeler ne kadar fazla ise terin kokusu da o oranda belirginleşir.

HABERTÜRK


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:16 Ağustos 2017Yayınlanma Tarihi:15 Ağustos 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.