Aşırı egzersiz intihar sinyali mi?

Ohio Miami Üniversitesi Smith, Ph.D. ve arkadaşlarının araştırma raporuna göre Bulimiya nervoza ile kadınlarda aşırı egzersiz intihara bağlı olabilir.

204 kadında yapılan ilk araştırmada aşırı egzersiz yapmanın, açlık, kusma gibi davranışların intihar girişimini tetiklediği tahmin edildi. Bilim adamları daha sonra 171 üniversite öğrencisi ile bir klinikte bu bulguyu çoğaltmak için çalıştı. Öğrenciler aşırı egzersiz ve "intihar girişimi" de dahil olmak üzere bulimiya nervoza belirtilerini değerlendirdi. 467 üniversite öğrencisi üçüncü bir çalışmada, aşırı egzersiz diğer bulimik davranışlar üzerinde ve ötesinde ağrı ve duyarsızlık tahmininde bulundu. Böylece aşırı egzersiz artan ağrı ve sırayla ağrı toleransı içinde intihar yol açabilir ve sonrasında ağrı toleransı bir kişide daha az ölüm korkusuna neden olabilir.

Bu sonuçlar bulimiya nervoza olan kişiler tarafından gösterilen intihar davranışının artış oranı açıklanmasına yardımcı olabilir. Araştırmacılar ve bu bulgular göz önüne alındığında, aşırı egzersiz yapan kişilerde bulimia nervozayı engellemek için sağlıklı egzersizi kişilere öğretmek önemli bir tedavi hedefi olabilir. Bulimia nervoza ve nasıl oluştuğu hakkında “Psikiyatri Haberler ve Yeme Bozuklukları Amerikan Psikiyatri Yayıncılık Klinik Tedavi” daha fazla bilgi bulunabilir.

APA


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:17 Nisan 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.