Artık çocuklarına sarılıyor

Çift kol nakli ile artık çocuklarına sarılıyor, bilgisayar kullanıyor.

Çift kol nakli ile artık çocuklarına sarılıyor, bilgisayar kullanıyor.

cocuklarinasariliyorTürkiye’nin ilk çift kol nakli 5 yıl önce Cihan Topal'a yapıldı. Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen nakil, 36 yaşındaki Cihan Topal'ın hayatını değiştirdi. O, artık nakil kollarıyla her işini yapıyor, çocuklarına sarılıyor ve bilgisayar kullanarak çocuklarının fotoğraflarını sosyal medyada paylaşıyor.

ÇİFT KOL NAKLİNDE SORUN YOK

Aydın’da yaşayan Cihan Topal, 2008’de geçirdiği iş kazası sonucu iki kolunu kaybetti. Kol nakli olmak için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne başvuran Cihan Topal’a, kazadan 2 yıl sonra şans güldü. Muğla’da motosikleti ile geçirdiği kazadan sonra beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Fatih Demirel’in organları bağışlandı. Demirel’in ailesi tarafından bağışlanan doku ve organları, organ bekleyen hastaları yeniden hayata bağladı.

TÜRKİYE'NİN İLK ÇİFT KOL NAKLİ OLARAK KAYITLARA GEÇTİ

Demirel’in kolları ise 26 Eylül 2010’da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan operasyonla Cihan Topal’a nakledildi. Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla Türkiye’nin ilk çift kol nakli yapılan Cihan Topal, sağlığına kavuştu.

"YAŞADIĞIM EN ÖNEMLİ OLAY ÇOCUKLARIMIN ELİNDEN TUTABİLMEKTİ"

Hayatını kabusa çeviren kaza olduğunda 5 aylık Necile adlı kızı olan Cihan Topal, yıllar sonra yeniden aynı sevinci yaşadı. Topal’ın eşi, geçen 17 Haziran 2014’te bir erkek bebeği dünyaya getirdi. Bebeğe Ömer Özkan’ın adını veren Cihan Topal, kızını bebekken doya doya kollarıyla saramadığını belirterek, "Çok şükür 25 Eylül 2010’dan sonra hayatımda çok şey değişti. Türkiye’nin ilk çift kol nakli yapılan kişisi olduktan sonra yaşadığım en önemli olay, çocuklarımın elinden tutabilmekti. Oğlum Ömer Özkan Topal, 1 yaşına girdi. Çocuklarımı kucaklayıp ellerini tutabiliyorum, parka götürüp saçlarını okşayabiliyorum" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIN FOTOĞRAFLARINI DOSTLARIMLA PAYLAŞIYORUM"

Bilgisayarın klavyesini yardım almadan kullandığını aktaran Cihan Topal, "Çocuklarımın fotoğraflarını dostlarımla paylaşıyorum" dedi. DHA

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:11 Temmuz 2015Yayınlanma Tarihi:15 Temmuz 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.