Alzheimer 65'ten sonra katlanarak artıyor

Yaşın Alzheimer hastalığı için önemli risk faktörlerinden biri olduğunu belirten uzmanlar, 65 yaşından sonra hastalık sıklığının her 5 yılda bir ikiye katlandığını söyledi.

Yaşın Alzheimer hastalığı için önemli risk faktörlerinden biri olduğunu belirten uzmanlar, 65 yaşından sonra hastalık sıklığının her 5 yılda bir ikiye katlandığını söyledi.

Uzmanlar, dünya genelinde ve ülkemizde yaşlı nüfus oranının her geçen yıl daha da arttığını belirtti. Bu artışa paralel olarak ta özellikle ileri yaşlardaki kişileri etkileyen Alzheimer hastalığının artış gösterdiğini söyledi. Alzheimer hastalığının nedeninin henüz bilinmediğini ve en sık görülen demans tipi olduğunu belirten uzmanlar, “65-70 yaş arasında hastalanma oranı %5 dolaylarında iken, 90 yaş üzerinde oran %50’lere kadar ulaşmaktadır ” dedi.

ALZHEIMER İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN…

Yaşın Alzheimer hastalığı için önemli bir risk faktörü olduğunu belirten uzmanlar, şöyle devam etti: “65 yaşından sonra hastalık sıklığı her 5 yılda bir ikiye katlanmaktadır. Diğer risk etkenleri arasında genetik faktörlerde vardır. Birinci dereceden yakınlarında Alzheimer Hastalığı olan kişiler hastalık açısından risk altındadır. Özellikle erken yaşlarda başlayan Alzheimer Hastalığında genetik faktörler daha çok rol oynar. 60 yaşından sonra başlayan hastalıkta ise ailevi özellikler daha az rol oynamaktadır. Diğer risk faktörleri arasında diyabet, hipertansiyon, kolesterol yüksekliği, obezite sayılabilir” ACIBADEM HASTANESİ

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:06 Nisan 2012Yayınlanma Tarihi:08 Nisan 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.