Almanya'nın 'yaşlı bakıcı' ihtiyacı var

Nüfusu 81 milyona yaklaşan Almanya'da giderek artan yaşlı nüfusa hizmet verecek olan 'Yaşlı Bakıcı Mesleği' olanların sayısının ihtiyacı karşılayamadığı ortaya çıktı.

Nüfusu 81 milyona yaklaşan Almanya'da giderek artan yaşlı nüfusa hizmet verecek olan 'Yaşlı Bakıcı Mesleği' olanların sayısının ihtiyacı karşılayamadığı ortaya çıktı.

yaslilikbakiciÜlkede son 7 yıldır yaşanan sorunun giderek artmasından endişe duyuluyor. Federal Almanya İş Ajansı 2025-2030 yılına kadar 200'binden fazla Yaşlı Bakıcı Mesleği sahibi gençlere ihtiyaç olacağını duyurdu. Bazı istatistiklere göre ihtiyacın 350 binden fazla olduğu gösteriliyor. Son yıllarda İş Ajansları tarafından çoğunlukta iş ve stajer meslek yeri bulamayan göçmen gençlere meslek öğrenimi için tavsiye edilen Yaşlı Bakıcı Mesleği gençler tarafından pek rağbet görmediği, beğenilmediği ortaya çıktı. 11 milyon nüfuslu Baden Württemberg Eyaleti İş Ajansı Müdürü Christian Rauch ' 2030 yılına kadar eyalette 20 bin Yaşlı Bakıcı Mesleği sahibi olanlara ihtiyaç olduğunu duyurdu'. Yaşlı Bakıcı, Hasta Bakıcısı, Hemşire gibi mesleklerde Part-Time çalışanların yaygın olması sektörü zor durumda bırakıyor. Almanya'nın diğer eyaletlerinde aynı sorunun giderek artması ve yaşlanan Almanya nüfusu Yaşlı Bakıcı Mesleği ihtiyacı beraberinde getirdi. DHA

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Haziran 2015Yayınlanma Tarihi:27 Haziran 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.