Almanlar kişisel servetlerini artırıyor

Almanların kişisel servetleri son beş yılda yüzde 21,5 artarak yaklaşık 5 trilyon 212 milyar Euro ile rekor seviyeye yükseldi.

Almanların kişisel servetleri son beş yılda yüzde 21,5 artarak yaklaşık 5 trilyon 212 milyar Euro ile rekor seviyeye yükseldi.

paraseksYunanistan’daki kriz dikkate alınırsa Almanların servetlerini arttırması dikkat çekici. Federal Merkez Bankası’nın yaptığı açıklamaya göre, Almanya’da yaşayanların özel finansal varlıkları 2015 yılının ilk üç ayında bir önceki üç aya göre 140 milyar Euro (Yüzde 2,8) arttı. Günden güne gelirleri artan Almanların düşük faiz oranlarına rağmen, para biriktirerek kişisel birikimlerini artırdıkları bildirildi. Almanların, net parasal varlıklarının miktarının 2014 kapanışına göre yılın ilk üç ayında 137 milyar Euro (yüzde 3,9) artarak 3 trilyon 624 milyar Euro’ya çıktığı da raporda yer aldı. DHA

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:21 Temmuz 2015Yayınlanma Tarihi:23 Temmuz 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.