Alkol tüketimi artıyor

Alman Bağımlılık Sorunları Merkezi , ülkede kişi başına yılda ortalama 136,9 litre alkol tüketildiğini açıkladı.

Alman Bağımlılık Sorunları Merkezi , ülkede kişi başına yılda ortalama 136,9 litre alkol tüketildiğini açıkladı.

alkolYapılan son araştırma tütün ve alkol Almanya'nın 1 numaralı bağımlılık sorunu olmayı sürdürdüğünü ortaya koydu. Tütün ve alkol, kullanımının yasal olan ancak, yüksek oranda bağımlılık yapıcı etkiye sahip maddelerden olduğu belirtildi. Deutsche Welle başta olmak üzere Alman kanalları, Alman Bağımlılık Sorunları Merkezi'nin 2013 bağımlılık raporuna göre, Almanya'da 2011 yılında kişi başına ortalama 136.9 litre; bir başka anlatımla 1 küvet dolusu alkol tüketildiğini bildirdiğini aktardı. Bu rakamların, kişi başı ortalamada 9.6 litre saf alkol tüketildiği anlamına geldiği belirtildi.

ALKOL BAĞIMLILIĞINDAN KURTULUN

Almanya’nın 34 Avrupa ülkesindeki alkol tüketimi karşılaştırmasında 13'üncü sırada yer almasına rağmen uzmanlar alkol tüketiminin tehlikelerinin hafife alındığı konusunda uyarıda bulundu. Alkolün neden olduğu sağlık sorunlarının fazlasıyla küçümsendiğine dikkat çeken Alman Bağımlılık Sorunları Merkezi'nden Gabriele Bartsch, Almanya'da her yıl sadece alkol nedeniyle yaklaşık 74 bin kişinin öldüğüne dikkat çekti. Sigaranın her yıl Almanya'da 100- 120 bin kişinin ölümüne neden olduğu ifade edildi. Alman Bağımlılık Sorunları Merkezi'nden Gabriele Bartsch, raporda, gençlerin giderek daha az sigara kullandığının görüldüğünü söyledi. Raporda 12-17 yaşları arasındaki sigara kullananların oranının yüzde 12’ye inerek son 30 yılın en düşük oranını ortaya koyduğu belirtildi. Almanya'da yapılan farklı araştırmaların sonuçları uyarınca nüfusun yüzde 26- 30'u sigara kullandığı ifade edildi. Araştırmalarda sigara içen erkekler oranının kadınlardan yüzde 7- 12 daha fazla olduğu kaydedildi. DHA

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:04 Nisan 2013Yayınlanma Tarihi:07 Nisan 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.