Ağrı kesici besinler

Avrupa ülkelerinde yapılan araştırmalara göre baş ağrısından pozitif düşünerek kurtulmak mümkün. İşte ağrı kesici besinler.

Bu ağrılara karşı yapılması gereken ilk hareket, kafada ki negatif düşüncelere savaş açmaktadır. Ağrı çeken insanlar üzerinde yapılan çalışmalarda sırf olumsuz düşüncelerden kurtularak ağrılardan kurtulma oran %60 olmuştur. Ayrıca doğal ağrı kesici besinler tüketerek ağrılardan kurtulabilirsiniz. Baş Ağrısı nasıl geçer sorusunun cevabı aşağıda…

ÜZÜM

Hem siyah hem beyaz üzümde bulunan bazı etken maddeler (resveratrol) doğal bir ağrı kesici olarak geçmektedir. Baş ağrısına ne iyi gelir sorusunun ilk cevabı üzümdür.

ZENCEFİL

Yapılan bir araştırmaya göre günde iki üç tatlı kaşığı zencefil tüketmek başa kas ağrıları olmak üzere vücutta ki bir çok ağrıya iyi gelir.

SOYA FASULYESİ

Günde kırk gram soya fasulyesi tüketenler, içeriğinde ki izoflavon maddesi sayesinde diz kireçlenmesi ve eklem ağrılarına birebirdir. Erkek hastalarda daha etkilidir.

KİRAZ VE VİŞNE

Bünyesinde ki antosiyanin ve biyoflavonoid etken maddeleriyle mükemmel bir ağrı kesici ve iltihap gidericidir. Mevsiminde tüketilmeli ve günde bir avuç yenilmelidir.

KAHVE

Kahve tüketmek ağrı eşiğini yükseltir. Yani ağrılarınız daha nadirleşir. Canan Karatay hocamızın Karabük Üniversitesi Bilimtey Kulübü’nün düzenlemiş olduğu konferansta kahvenin faydaları konusunda bir çok öneride bulundu. Fakat bazı uzmanlarca dikkatli kullanılmadır. Bu nedenle günde 1 fincanı geçmemeye çalışmalı.

BALIK

İlk sırada somon balığı olmak üzere balık tüketmek içeriğinde ki omega-3 sayesinde başta baş ağrıları olmak üzere bir çok ağrıya iyi gelmektedir. Balıklar yağda kızartılmamalıdır. Fırında, mangalda veya buğulama tarzında pişirilmelidir.

KOYU YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

İçeriğinde ki yüksek oranda K vitamini sayesinde inanılmaz eklem ve kemik güçlendirici etkiye sahiptirler. Aynı zamanda antioksidan etkileri vardır.

CEVİZ

Çiğ ceviz tüketmek bünyesinde bulundurduğu omega-3 sayesinde ağrı kesici ve iltihap engelleyici etkiye sahiptir.

ACAİ ÇİLEĞİ

Ceviz kadar olmasa da omega-3 maddesi ile oldukça zengindir. Kireçlenmelere iyi gelip gelmediği konusunda araştırmalar sürmektedir.

YAZARKAFE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Temmuz 2015Yayınlanma Tarihi:28 Temmuz 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.