AFAD’a “Yüksek İnsani Değerler Ödülü”

Afetlerde yürüttüğü başarılı iyileştirme politikaları ile sadece ülkemizde değil, dünyada da pek çok ihtiyacı olan ülkeye düzenlediği başarılı insani yardım operasyonları nedeniyle AFAD, Üsküdar Üniversitesi tarafından “Yüksek İnsani Değerler Ödülü”ne layık görüldü.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından ödülü takdim edilen AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay, törende yaptığı konuşmada Türkiye’nin bölgesinde en güçlü ülke durumunda olması nedeniyle savaştan kaçanlara kapılarını açtığını söyledi.

AFAD’a “Yüksek İnsani Değerler Ödülü”Üsküdar Üniversitesi, toplumu, doğayı, evreni düşünen, yaşamı ile örnek olan ve ilham veren kişilere bu yıl ilk kez Yüksek İnsani Değerler Ödülleri verdi.

Üsküdar Üniversitesi bu yıl ilk defa “Yüksek İnsani Değerler Ödülleri”ni verdi. Üsküdar Üniversitesi Akademik Kadrodan oluşan jürinin ; “Adalet, Şefkat ve Merhamet, Dürüstlük, Şeffaflık, Cesaret, Empati ve Sorumluluk, Güven ve Sadakat, Utanma, Alçakgönüllülük, Yardımlaşma, Helalleşme, Selamlaşma, İçtenlik, Bağışlama, Cömertlik, Fedakarlık, Minnettarlık, Çoğulculuk, Katılımcılık, Özgürlükçülük, Hesap Verebilirlik, Uzlaşmacılık, Yenilikçilik, Vefa” şeklinde 24 altın değer kapsamında belirlediği 6 kişi – kurum ödüllerini aldı.

Nerede Hayat Orada AFAD

Afetlerde yürüttüğü başarılı iyileştirme politikaları ile sadece ülkemizde değil, dünyada da pek çok ihtiyacı olan ülkeye düzenlediği başarılı insani yardım operasyonları nedeniyle AFAD ödül aldı. “Nerede Hayat Orada AFAD” sloganı ile afet yaşayan toplumlarda mağdur ve mazlumlara sahip çıkması, alanındaki sistemli çalışmalarıyla dünyada iyi uygulama örneği olması nedeniyle Üsküdar Üniversitesi Jürisi tarafından Yüksek İnsani Değer Ödülü takdim edilmesi uygun görülen AFAD’ın ödülü, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan tarafından AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay’a verildi.

Bugün yaşananlar insani değerlerin kaybolmasının sonucudur

Törende konuşan Dr. Fuat Oktay, bölgesinde güçlü bir ülke olan Türkiye’nin özellikle Suriye’deki savaştan kazanan insanlara kapılarını açtığını belirterek “İstanbul’da iki gündür gerçekleştirilen Dünya İnsani Zirvesi’nin Türkiye’de yapılıyor olmasının arkasında bir anlam vardır. Şu anda dünyada 244 milyon insan yerinden edilmiş göçmen olarak yaşıyor. Bu da insani değerlerin yok olmasından kaynaklanıyor, insanlar evinden yurdundan edilmiş. Bunların 60 milyonu savaşlar yüzünden vatanından ayrılmış, dünya nüfusunun yüzde 43’ü aynı sebepler yüzünden mağdur olmuş. Böyle bir dünyada bu zirvenin yapılıyor olması ve son üç yılda Türkiye’nin zor durumdaki insanlara yardım eli uzatmasının en önemli sebebi Türkiye’nin en güvenli ülke olmasıdır” dedi.

AFAD, dünyanın da yardımına koşuyor

AFAD, kurulduğu günden bu yana ülkemizde yaşanan Elazığ, Simav ve Van depremlerinde en etkin ve hızlı müdahaleyi gerçekleştirdi.  Deprem sonrası yürüttüğü başarılı iyileştirme politikaları ile afetzede vatandaşlarımızın yaralarını en kısa sürede sardı. Antalya, Samsun ve Sinop’ta yaşanan sel felaketlerinde ilgili kurumlarla kısa sürede koordinasyon sağlanarak afet bölgesinde hayatın normale döndürülmesi çalışmaları ivedilikle tamamlandı.

Fotoğraf: Furkan Bayezit
ÜHA


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:26 Mayıs 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.