Aç kalmadan kilo vermenin 10 kolay yolu

Diyetler hakkındaki en büyük yanılgı şüphesiz aç bırakacağı düşüncesi. Ancak aç kalmadan kilo vermek de mümkün. İşte öneriler...

Sağlıklı beslenme, sadece kilo vermek için değil dinç kalmak, iyi ve zinde hissetmek için de büyük önem taşır. Aç kalarak, pek çok besinden ödün vererek yapılan diyetler sağlık açısından pek çok tehlikeyi de beraberinde getirir. Aç kalmadan kilo vermenin pratik ve kolay yollarını uygulayarak formda kalabilir, sağlıklı beslenebilirsiniz.

KAHVALTIYI ÖNEMSEYİN

Bir klişe belki ama kahvaltı günün en önemli öğünü. Ara ve öğünlerde daha tok hissetmek, güne zinde başlamak için yumurta, süt ve peynirin mutlaka yer aldığı, protein ağırlıklı bir kahvaltı yapabilirsiniz.

LİGHT ÜRÜNLER YERİNE SAĞLIKLI ÜRÜNLERİ TERCİH EDİN

Light ve diyet olarak tanımlanan peynirden süte, bisküviden dondurmaya pek çok yiyeceğin kalorisi sağlıklı besinlerden az değildir. Bu nedenle light ürünler yerine meyve, yoğurt gibi sağlıklı yiyecekler yemeniz sağlığınıza da daha iyi gelecektir.

ŞEKERDEN MÜMKÜN OLDUĞUNCA UZAK DURUN

Şeker, sadece kilo aldıran bir besin maddesi değildir. Aynı zamanda vücudunuzda şişkinliğe, ağırlığa ve ödeme de yol açar. Bu nedenle sağlıklı beslenmek ve kilo vermek için şekeri mutlaka azaltmalısınız.

ARA ÖĞÜNLERİ UNUTMAYIN

Ara öğünler aç kalan vücudun yağ depolamasını ve ana öğünlerde yoğun bir açlık hissedilmesini engellediğinden kilo vermede oldukça etkilidir.

DAHA FAZLA HAREKET EDİN

Aç kalmadan kilo vermek için en doğru yöntem alınan kalorileri mümkün olduğunca yakmaktan geçer. Bunun için egzersiz ve spor yapmayı, yürümeyi sakın ihmal etmeyin.

SUYU EN YAKIN ARKADAŞINIZ HALİNE GETİRİN

Ödemlerinizden kurtulmak, verdiğiniz kiloları daha iyi görmek ve arınmak için günde 2-2.5 litre su içerek daha iyi hissedebilirsiniz.

TÜKETTİĞİNİZ BESİNLERİ ÇEŞİTLENDİRİN

Sadece protein, karbonhidrat ya da meyve şekeri ile yapılan ve aç kalınan diyetlere karşı uzmanlar, her öğünde tüm besin çeşitlerini karıştırarak daha sağlıklı beslenilebileceğini vurgular. Her öğünde birkaç farklı besini tüketerek iyi bir denge yakalayabilirsiniz.

KALORİ HESABI YAPIN

Yediğiniz her yiyeceğin kalori hesabını yapmanız mümkün değil. Ancak küçük kaçamaklarınız ya da ana yemekleriniz için ortalama kalori hesabı yapmak o kalorileri yakma ve eritme esnasında daha bilinçli olmanızı sağlar.

FAST FOOD YİYECEKLER TÜKETMEYİN

Dışarıda mümkün olduğunca az yemeye özen gösterip yağlı, bol kalorili ve sağlıksız fast food yiyeceklerden uzak durup sağlıklı yiyecekleri daha bol ve doyurucu miktarda tüketebilirsiniz.

YEMEK SAATİNİZİ GECİKTİRMEYİN

Akşam 7'den sonra vücudunuz yağ yakımını yavaşlatacağından bu saatten sonra bir bardak süt ya da bir porsiyon meyveden başka yiyecek yememeye özen göstermelisiniz.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:02 Haziran 2019Yayınlanma Tarihi:16 Şubat 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.