VİCDANINIZ RAHAT MI?

VİCDANINIZ RAHAT MI?Üzmez'in taciz ettiği 14 yaşındaki kız için, "Zeka yaşı 9, zeka seviyesi en alt sınırda. Depresyon ve anksiyete var. İntihara eğilimli" raporu verilmiş.

Travma çok daha büyük

Hüseyin Üzmez davasından yeni skandallar çıkıyor. Adli Tıp'ın 14 yaşındaki B.Ç.'yle ilgili 'Bedensel ve ruhsal açıdan travma yoktur' raporu, Uludağ Üniversitesi tarafından çürütüldü. Taciz olayından sonra talihsiz kızla ilgili hazırlanan 10 Nisan ve 21 Temmuz tarihli 2 rapor, kızın yaşadığı travmanın ne denli büyük olduğunu gösteriyor.

Tüyler ürperten ifadeler

10 Nisan tarihli raporda 'zeka yaşı 9, zeka düzeyi 77' tespiti yapılan B.Ç.'nin durumu 21 Temmuz tarihli raporda 'Zeka yaşı 9, zeka düzeyi 66' olarak belirlendi. Sınır zekaya sahip olduğu vurgulanan B.Ç.'nin 'gözünde yaş olmaksızın ağladığı' belirtildi ve talihsiz kızın, Üzmez'le ilgili tüyler ürperten ifadelerine de yer verildi.

Utanmaz!

AK Parti Milletvekili Alev Dedegil, Üzmez'in eşine köpürdü: Gülüşünü görünce aklımı kaybedeceğimi sandım!

Avukat ayıbı

Hüseyin Üzmez davasında devlet kendi yurdunda barındırdığı mağdur B.Ç. lehine davada müdahil olmakta geç kaldı.

Tabipler Birliği raporu inceliyor

Türk Tabipler Birliği, Adli Tıp'ın B.Ç. raporunu incelemeye aldı. Birlik, Üzmez'in tahliyesinde Ceza Kanunu'nu suçladı.

 
Adli Tıp'ın raporluk raporu!
 
Adli Tıp, Vakit yazarı Üzmez'in tacizine uğrayan 14 yaşındaki B.Ç. için, 'Ruh sağlığı bozulmamıştır' dedi Ancak üniversite raporu, kızın zeka yaşının 9, ruhsal durumunun ise intiharın eşiğinde olduğunu gösterdi.

Uludağ Üniversitesi'nce hazırlanan rapor, Vakit yazarı Hüseyin Üzmez'in (78) cinsel istismarına uğrayan 14 yaşındaki B.Ç.'nin yaşadığı manevi zararı gözler önüne serdi. Geçtiğimiz Nisan ayında B.Ç.'ye tacizden tutuklanan Üzmez, Adli Tıp Kurumu'nun "B.Ç.'de ruhsal ve bedensel bozukluk görülmemiştir" kararı ile tahliye edildi. Ancak Adli Tıp'ın bu skandal kararına karşın üniversitenin raporuna göre küçük kız, olayın gerçekleştiği anda intiharın eşiğine gelmişti. "Gizli" ibareli rapora göre, B.Ç.'nin Nisan'da yapılan testinde zeka yaşı 9, IQ seviyesi ise 77 çıktı. 10 Temmuz günü ise zeka yaşı 9, IQ seviyesi ise 66 olarak bulundu. Raporda B.Ç.'nin "Sınırlı zeka"ya sahip olduğu vurgulandı.

Savcılığa da gönderildi

Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından hazırlanan rapora göre, B.Ç., yaşadıklarından ciddi şekilde de etkilendi. Depresyonda olan B.Ç.'nin intiharın eşiğine geldiği bile tespit edildi. İntihar eğilimi saptanan B.Ç.'nin yaşananlardan kendisini sorumlu tuttuğu öğrenilirken bu dehşet raporun 21 Eylül 2008'de savcılığa gönderildiği öğrenildi.
 
 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:01 Kasım 2008

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.