Uykusu az çocuk obur olabiliyor

Uykusu az çocuk obur olabiliyor  Rüyaların da yer alabildiği uyku olan "HGH: Hızlı Göz Hareketi: REM" uykusu az çocukların, oburluğa (obezite) daha yatkın olabileceği bildirildi.

ABD'nin "Western Psychiatric Institute-Clinic" hastanesinden ruhbilim uzmanı Dr. Xianchen Liu'nun "Archives of General Psychiatry" dergisinde verdiği bilgeye göre, 335 çocuk üzerinde yapılan araştırma, HGH uykusunu tam uyumayan çocukların uyanık hayatlarında oburluğa daha yatkın olabildiklerini ortaya koydu.

Üç gün boyunca beyin dalgalarını elektronik aygıtla izleyen uyku deneyine alınan çocuklar ve gençler 7-17 yaşlarındaydı.

HGH uykusunun düzeltilmesi için anne babaların çocuklarının düzenli uyku saatine tam önem vermeleri tavsiye ediliyor. Hafta sonunda da uyku saatinin düzeninden ayrılmamak gerektiği özellikle hatırlatılıyor.

KAYNAK: //www.stargazete.com/yasam/uykusu-az-cocuk-obur-olabiliyor-118681.htm


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:07 Ağustos 2008

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.