Okul başarısızlığı şizofreniye işaret edebilir

Okul başarısızlığı şizofreniye işaret edebilir Okul başarısızlığının ileride şizofreniye yakalanma konusunda yüksek bir riski de beraberinde getirdiği kaydedildi.

LONDRA - Okul başarısızlığının ileride şizofreniye yakalanma konusunda yüksek bir riske işaret edebileceği kaydedildi. İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye göre, İngiliz ve İsveç’li araştırmacılar 1973 ve 1983 arasında doğan 900 bin çocuğu takip ettikleri çalışmada, okul başarısızlığının ileride şizofreniye yakalanma riskini artırabileceği sonucuna ulaştılar

Ancak, BBC, bir akıl sağlığı yardım derneği yetkilisinin, hastalığın düşükten çok yüksek zekayla bağlantılı olduğu şeklindeki görüşüne yer verdi.

Haberde, şizofreninin insanların sesler duymasına ve paranoid hezeyanlar yaşamasına neden olan bir hastalık olduğu bildirilirken, sıklıkla 10’ lu yaşların sonunda veya 20’li yaşların başında ortaya çıktığı bildirildi.

KAYNAK: //www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&ArticleID=893022&Date=17.08.2008&CategoryID=79


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:21 Ağustos 2008

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.