OĞLUMDA DİKKAT VE ALGI SORUNU VAR

SORU

Merhabalar :) Benim 9 yaşında dünyalar tatlısı vede çok çeki bir oğlum var. Oğlumun davranışları ile ilgili çeşitli gariplikler vardı ama bir türlü adlandıramamıştık. Yakın zamanda bir çocuk psikiyatristi ile görüştük ve dikkat eksikliği, bellek zayıflığı,algı bozukluğu tanısı konuldu. Şu an Ritalin kullanıyoruz ama bulunduğum yer itibariyle heran doktora gidemiyoruz. İlacın yanısıra terapiyede ihtiyacı varmıdır? Benim yapabileceklerim nelerdir? Teşekkür ederim.

CEVAP
Dikkat ve algı sorunlarında (elbetteki sorunun düzeyini de bilmek gerekir) ilaç tedavisi yanı sıra özel eğitim ve psikolojik destek de önemlidir. Sizin yapabilecekleriniz öncelikli olarak öğretmeni ve gerekirse okul rehberlik servisi ile işbirliğini sonuna kadar sürdürmek olacaktır. Dikkat sorunu olan çocuklarımızdan yapmasını beklemek yerine yaptığı kadarını onaylayarak öğrenimi adım adım desteklemek daha uygundur. Diğer yandan özgüveni açısından, diğer alanlardaki (öğrenim dışında) yeteneklerini keşfetmesi ve ilerletmesi yönünde de destek faydalı olabilir. Uzm. Psk. Hande Sinirlioğlu Ertaş


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:19 Ekim 2009

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.