HİPERAKTİVİTE İLE MANİK HASTALAR KARIŞIR MI?

HİPERAKTİVİTE İLE MANİK HASTALAR KARIŞIR MI?DR. SERDAR ALPARSLAN
PSK. YASEMİN KALKAVAN

Hiperaktif diye tedavi edilen hastalar var ama aslında manik fazda olabiliyorlar bu hastalar.

Ve o ilaçlar bu rahatsızlığı da artırır. Her hareketli hiperaktif değildir. Manik hastaları ayırt etmek için hareketlilikle beraber, duygu durumunda da bir fazlalık olmalıdır. Mesela kendini çok iyi hisseder ve davranışları da bunu destekler. Hiperaktif çocuklarda ise bu durum geçicidir. Ayrıca manik fazdaki çocuğun erotomanik denen cinsel dürtüleri artar, çok para harcarlar.

Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, manik evre ile karışıyor. Manik bir hasta bazen hireaktivite diye tedavi edilebiliyor. Büyük çoğunluğunun yüzde 30’luk kısmı kendiliğinden  ergenlik döneminde düzelir. Bir kısmı davranış bozukluğu eklenerek büyür. Topluma uyum sağlayamama gibi problemler görülür. Bir kısmı da dikkat eksikliği ile gider bu da iş yaşamını bozar.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:04 Aralık 2008

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.