Görsel hafıza iyi, peki ya iletişim?

Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi Çocuk-Ergen Uzman Psikoloğu Hande Sinirlioğlu: Çocuğu görmeden zekâ seviyesi hakkında bilgi verilemez. Ancak görsel zekâ ve hafızasını iyi kullandığı anlaşılıyor. Son yıllarda çocuklarda 'klip sendromu' çok yaygın. Fazla TV izletilen çocuk konuşmayı geç öğreniyor, çünkü sosyal doyuma ulaşıyor, iletişim kurmaya gerek görmüyor. Bu durumda da çocuk bilgisayar dışında iletişim kurmamış olabilir. Mutlaka zekâ seviyesinin ölçülmesi ve bu zekâyı kullandırmaya yönelik çalışma yapılması gerekiyor. Çocuklar 1-1.5 yaşında kelimeleri kullanmaya başlar. 2.5 yaş civarında ise bir iki kelimeden cümlelere geçmesi gerekir.

Memorial Hastanesi'nden pedagog Melda Alantar: Bu yaş çocukları bilgisayar başında 15 dakikadan fazla vakit geçirmemeli. Fazlası iletişim becerilerine
ket vurabilir. Çocuğun bu yetenekleri yaşının önünde giden bir durum. Görsel algılama gelişmiştir. Konuşmayı öğrenmese dahi becerileri gelişmiş olabilir, ancak mutlaka bir uzmana gidilmeli.


KAYNAK: //www.radikal.com.tr/veriler/2004/04/06/haber_112247.php


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:22 Mayıs 2006

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.