5 yıl kaçtı sonunda...

5 yıl kaçan dev koyun rekor kırdı.

Avustralya’nın Canberra bölgesinde yakalanan ve beş yıl boyunca kırkılmaktan kaçmayı başardığı keşfedilen dev koyun sonunda kürkünden kurtuldu.

‘Chris’ adı verilen koyun, üzerinden çıkan tam 40.5 kg ağırlığındaki yün ile dünya rekoru kırdı. Daha önce hiç böyle bir şeyle karşılaşmadığını ifade eden dört ulusal kırkma şampiyonluğu olan Ian Elkins, Chris'i dört kişinin yardımıyla kırktı.

Daily Mail Avustralya’ya konuşan RSPCA (Hayvanlara Karşı Zulmü Önleme Topluluğu) sözcüsü, koyunun şu anki sağlık durumunun yerinde olduğunu ancak bir süre gözlem altında tutulacağını söyledi.

Koyundan çıkan yünlerin uzunluğunun 47 santimetreyi bulduğu belirtildi. Eski rekor 28,9 kilogramlık yün ile "Big Ben" olarak adlandırılan Yeni Zelanda'da bir koyuna aitti.

A.A

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:11 Eylül 2015Yayınlanma Tarihi:04 Eylül 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.