5 dakikada 5 soruyla Alzheimer testi

Nöroloji biriminde çalışan bilim adamları; bunamanın, en önemlisi Alzheimer’ın ilk belirtilerini saptayacak bir test hazırladı.

ABD’deki Ohio Eyalet Üniversitesi’ndeki kognitif nöroloji biriminde çalışan bilim adamları; bunamanın, en önemlisi Alzheimer’ın ilk belirtilerini saptayacak bir test hazırladı. 50 yaşını geçen bin kişi üzerinde denenen ve hastalığın belirtilerini saptamak adına olumlu sonuç alınan testte yanıtlanması gereken 5 soru bulunuyor. Ekibin ve kongnitif nöroloji biriminin başındaki Dr. Douglas Scharre, 15 dakikada tamamlanması istenen test sayesinde, soruları yanıtlayan kişilerde Alzheimer tanısı yapılamadığını ancak hastalığın işareti olabilecek belirtiler olup olmadığına yönelik önemli ipuçları elde edildiğini vurguladı.

İŞTE O 5 SORU

1. 1.95 sterlinlik (7 TL) market alışverişi yaptınız; 5 sterlin (18 TL) verirseniz kasiyerden ne kadar para üstü alırsınız?

2. En çok sevdiğiniz yiyeceklerin adını yazın.

3. Tirbuşon ve çekiç arasındaki benzerlikleri yazın. 4. Boş saat kadranı üzerine saatleri yazın ve akrep ve yelkovanı saat 11.10’u gösterecek şeklinde çizin. 5. 12 meyve ve sebze adı sıralayın.

HABERTÜRK


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:21 Eylül 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.