4 kişiden 3'ü düğün için borçlanıyor

Dünyada evlenmek için borçlanma eğilimi hız kazanmış durumda. Yapılan son bir araştırmaya göre, Türkiye yüzde 76 ile diğer Avrupa ülkelerinin açık farkla önünde yer alıyor.

Dünyada evlenmek için borçlanma eğilimi hız kazanmış durumda. Yapılan son bir araştırmaya göre, Türkiye yüzde 76 ile diğer Avrupa ülkelerinin açık farkla önünde yer alıyor.

evlilikborcİkinci sırayı paylaşan İtalya ve Romanya’da bu oranın yüzde 31 olduğu görülüyor. ING Bank’ın yaptırdığı uluslararası araştırmaya göre, Türkiye evlilik öncesi borçlanmada Avrupa’nın zirvesinde yer alıyor. 13 Avrupa ülkesinde 13 bin tüketicinin katılımıyla gerçekleştirilen ankete göre, Avrupa genelinde ankete katılanlardan son 5 yıl içinde evlenmiş olanların yüzde 33’ü düğün için borca girdiğini söylüyor. Sıralamada Türkiye yüzde 76 ile diğer Avrupa ülkelerinin açık farkla önünde yer alıyor. İkinci sırayı paylaşan İtalya ve Romanya’da bu oranın yüzde 31 olduğu görülüyor. Düğün yapmak için en az borçlanan tüketici kesimi ise yüzde 5 ile Hollanda’da bulunuyor. Bununla birlikte, Türkiye’deki çiftler maddi yetersizlikler nedeniyle hayal ettikleri düğünü yapamıyor. Türkiye’de her 10 çiftten 7’si aile ve arkadaş baskısının düğün planlamasında etkili olduğunu belirtiyor. Bu arada Avrupa genelinde pek çok çift büyük bir törenle evlenmek yerine buraya harcayacağı kaynağı ev almada kullanmayı tercih ediyor. HABERTÜRK

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:10 Temmuz 2015Yayınlanma Tarihi:12 Temmuz 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.